Hned v prvním kole nové sezony vstřelila Olomouc dva góly. Ten druhý dal proti Bohemians právě Šuškavčevič. Byl jeho první v Sigmě, navíc vítězný.
Darko je v novém soutěžním ročníku kapitánem Sigmy. „Je to pro mě velká čest a zodpovědnost,“ říká Šuškavčevič.

Na jaře vás dlouho trápilo zranění, odehrál jste jen čtyři zápasy. Už je všechno v pořádku?
Teď je to dobré. Mám to za sebou. Přes dovolenou jsem se dal konečně do pořádku a už není žádný problém. Zaplať pánbůh.

Asi to nebylo nic příjemného?
Určitě nebylo. Třikrát jsem se vracel, jakoby to bylo dobré. Ale bohužel to nebylo vyléčené. Není to nic příjemného, když jdete do tréninku a nemůžete všechno dělat na sto procent. Jsem rád, že už to mám za sebou.

A jste také rád, že jste v Olomouci kapitánem?
Pro mě je to čest, že mě hráči zvolili. A na druhou stranu také zodpovědnost vůči kolektivu. Ale jsem za to samozřejmě rád. Poprvé se mi stalo, že jsem kapitánem nějakého týmu, na závěr kariéry (úsměv). Jsem šťastný, že mě zvolili.

Teď si můžete více povídat s rozhodčími.
Určitě. Když je něco potřeba, tak můžu. I když já toho moc nenamluvím. Ale je potřeba toho využívat, kapitán s rozhodčím mluvit může.

Jako správný kapitán jste týmu trefil body hned v prvním kole.
Jsem rád, že nám to vyšlo. Ještě předtím jsem měl šanci na konci poločasu, tam moc nechybělo. Vyšlo to až po přestávce.

Mohli jste přidat i třetí branku, nakonec vás v závěru Bohemka docela větrala.
Posledních deset minut nás dostali trošku pod tlak, nevím, čím to bylo. Ale měli jsme šance na to, abychom dali na tři jedna a bylo po zápase. Nakonec jsme ten zápas zaplať pánbůh vyhráli.

V nastaveném čase jste poslední střelu Bohemians zblokoval právě vy.
Nevím, jak by to skončilo. Ten útočník tam zůstal sám. Asi trošku zaváhal, byl pomalejší, takže jsem ho stačil zblokovat.

Změnilo se hodně věcí v kabině Sigmy s novou sezonou? Najednou jste hráli úplně jinak, venku jste se snažili být aktivní celý zápas.
Hráči si zvedli sebevědomí. Je dobrá nálada, mužstvo si hodně věří. I na tréninku je vidět na hráčích, že je to víc baví. Je to podle mě trošku víc uvolněnější a pak to tak vypadá i na hřišti. To je podle mě jedna z příčin, proč teď hrajeme o něco lépe.

Standardky jste na Bohemians proměnili dvě. Hodně tyto situace na tréninku nacvičujete?
Cvičíme je. Ale myslím, že na Bohemce to Meli i Kazy dobře kopali. Když se to dobře kopne, tak je to na padesát procent gól, jak se říká. Navíc máme hráče na to, kteří to kopou, i co si nabíhají a umějí se prosadit. Dneska standardky rozhodují padesát šedesát procent utkání, je potřeba toho využít.

Teď čeká Sigmu Plzeň, to asi bude těžší soupeř než Bohemians?
Každý soupeř je těžký. Plzeň hodně posílila, přišlo jim čtyři pět hráčů. Určitě to bude nepříjemný soupeř, ale myslím, že ten zápas můžeme zvládnout.