„Na to, že Trnava nastoupila v poměrně silné sestavě, jsme se s tím dobře vypořádali a zaslouženě vyhráli. Po celou dobu jsme udrželi vysoké tempo, jsem spokojený i s defenzivní činností," cenil si Václav Jílek, kouč Hanáků, skalpu čtvrtého celku slovenské Fortuna ligy.

Jeho svěřenci se mnohem lépe než domácí vypořádali se zmrzlým terénem, jehož rozměry navíc nebyly takové, jaké by být měly.

Gólově to vyjádřili už po jedenácti minutách hry, kdy přesný Vepřekův střílený centr usměrnil na malém vápně do sítě Tomáš Zahradníček.

Olomoučtí herně dominovali i nadále, řadu gólovek však nedokázali přetavit v kýžený efekt. Zejména forvard Chorý se několikrát objevil v dobrých pozicích, pokaždé však skryl tvář v dlaních.

Skórovat se povedlo až v závěru Lukáši Buchvaldkovi. A šlo o nádhernou trefu! Čerstvě jednadvacetiletý záložník převzal jedním dotykem Vichtovu přihrávku a druhým míč levačkou napálil přímo do šibenice.

„Buchy to trefil úplně excelentně, to si asi bude dlouho pamatovat. A kdo ví, jestli by to byl schopný zopakovat," usmíval se Jílek, který dal stejně jako proti Brnu opět šanci středovému duu Antl – Antwi.

„Martin Antl navázal na středeční utkání a podal opět velmi dobrý výkon. Sám jsem překvapený z toho, jak to zvládnul. Záměrně jsme ho dali od začátku, aby se konfrontoval se silnější sestavou domácích. A vypadal opravdu velmi dobře," chválil trenér osmnáctiletého středopolaře, který si čím dál více říká o pozornost.

A Antwi? „Byl výrazně lepší než ve středu. Byl pohyblivější i efektivnější v kvalitě řešení, ale je potřeba si to zvážit, protože si myslím, že to v danou chvíli není hráč, který by nám výrazně pomohl," naznačil Jílek, že jarní hostování ze Slavie zřejmě není na pořadu dne.

FC Spartak Trnava – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 11. Zahradníček, 83. Buchvaldek.

Trnava: Jakubech – Kadlec, Hladík, Godál, Janso – Greššák, Tóth (46. Bello) – Jirka (75. Gagnon), Košťál (45. Mihálik), Čonka – Dubec (46. Schranz). Trenér: Miroslav Karhan.

Sigma: I. poločas: Buchta – Hála, Radaković, Šindelář, Vepřek – Houska, Antl – Zahradníček, Antwi, Falta – Manzia. II. poločas: Buchta – Sladký, Štěrba, Radaković, Jemelka – Houska, Habusta – Manzia (60. Látal), Buchvaldek, Falta (60. Vichta) – Chorý. Trenér: Václav Jílek.