Lukáš z Prahy do Prostějova rád opět přicestoval a před zahájením hanáckého derby převzal na fotbalovém trávníku upomínkové dary. Rád nám také poskytl pro Prostějovský deník další rozhovor, zřejmě už poslední.

Jak jste si oficiální rozloučení užíval?
Řekl bych, že moje loučení s prostějovským fotbalem jsem prožíval hlouběji při posledním utkání třetí ligy a po jeho skončení. To se jásalo, že je tým už druholigový. Dnes to byly jen takové dozvuky. Život jde dál a vzpomínky na působení v Prostějově, a to jsem již mnohokrát řekl, budu mít velice hezké. Hodně se mi líbilo luxusně zaplněné hlediště, je zřejmé, že si prostějovští příznivci sportu, a zejména fotbalu, druholigové příslušnosti 1. SK Prostějov hodně váží.

Naši čtenáři budou určitě zvědavi na vaše hodnocení průběhu utkání Prostějov – Olomouc.
Myslím, že remíza je zasloužená, řekl bych, že z prostějovského pohledu víc než zasloužená. Sigma mohla na prostějovském trávníku i prohrát. Proč nařídil rozhodčí proti Prostějovu penaltu, to nevím, nějaké porušení fotbalových pravidel jsem před jeho hvizdem neviděl. A nebyl jsem rozhodně sám.

A co průběh zápasu?
Je pravda, že v první části hry měli Prostějovští i hodně štěstí v okamžiku, kdy je zachránila pravá tyč Kofroňovy branky. Ale domácí celek si vypracoval asi dvě nebo tři dobré střelecké příležitosti, a nevyužil je. Před přestávkou srovnal Fládr jedinečným přímým kopem na 1:1, to byl nádherný gól, od tyče ve vinklu zamířil míč do brankové sítě. Ve druhé části střetnutí hráli svěřenci prostějovského trenéra Jury velmi pozorně a že v jednou okamžiku nedosáhli po střele z malého vápna druhého gólu, to nějak nebylo k pochopení. Celkově bych dodal, že Olomoučtí často drželi míč, ale byli nervózní a bezradní. Ve finální fázi se jim dařilo posílat před prostějovskou branku málo míčů.

V čem byla síla Prostějova?
Prostějovští podali poctivý a bojovný výkon, v obraně hráli hodně pozorně. Absolvovali také úspěšně hodně osobních soubojů. Bylo vidět, že mají natrénováno a to je v náročné soutěži hodně podstatné.

Prostějovská sestava je v porovnání s letošním jarem pozměněna, jak se vám líbily posily?
Jednotlivce hodnotit nebudu, viděl jsem moc kvalitní kolektiv, jehož obětavost nedovolila favoritovi utkání na prostějovském pažitu zvítězit. Ale přesto, gólman Kofroň byl hodně vidét. A ještě pochválím, mládí dostává v Prostějově správně příležitost. A pro pěkné hanácké město je moc dobré, že se zde vysoká fotbalová soutěž opět hraje.

Vlastimil Kadlec