„Chystáme se tradičně. Chceme se prezentovat podobně jako v posledním zápase s Příbramí a napravit tu špatnou bilanci z venkovních zápasů," řekl trenér Zdeněk Psotka.

Sigma venku táhne i s koncem podzimu sérii pěti porážek. Naposledy Olomoučtí bodovali v Ostravě 3. listopadu ještě pod trenérem Kotůlkem.

„Tento týden byla nálada hodně bojovná. V minulém utkání hráči ukázali, že bojovat umí a že se chtějí o záchranu poprat. Jak jsme ale psychiku naladili, to se ukáže až v samotném zápase," dodal Psotka.

S Příbramí srazila naděje mužstva na vítězství mizerná koncovka. Dvě největší příležitosti zahodil Adam Varadi.

„V minulém zápase jsme si vytvořili vyložené šance, měli jsme i dost střel. Ale žádnou jsme bohužel neproměnili. Abychom na Slovácku bodovali, budeme muset nějakou branku vstřelit," je přesvědčen Psotka.

Mužstvo trenéra Svatopluka Habance totiž na jaře patří k těm lepším týmům v lize. Výhrou v Ostravě před dvěma týdny se prakticky zachránilo. Naposledy prohrálo 1:2 v Liberci. V tabulce mu patří sedmé místo.

„Chceme navázat na sérii před Spartou a v domácím prostředí uspět. Uděláme pro to maximum. V posledním týdnu nás ale začalo zlobit několik zranění a další věci, jako jsou například, pro utkání s Olomoucí, dva vykartovaní hráči," připomněl Habanec vynucené absence záložníka Diviše a obránce Kuncla.

Proti Petrovi, Kerbrovi i Doškovi

To záložník Jakub Petr, který v Uherském Hradišti hostuje z Olomouce, hrát bude. K podobné tahanici jako mezi Slavií a Bohemians 
o brankáře Berkovce nedojde.

„Start má povolený, takže předpokládám, že bude hrát," soudí kouč Sigmy Psotka.

Pro Petra, který by se mohl v létě do Olomouce vrátit, to bude zvláštní zápas.

„Žádné hecování ještě neproběhlo 
a asi ani neproběhne. Vypadalo by to zřejmě jinak, kdyby kluci měli nahráno. Teď mají svých starostí dost," řekl Petr.

S Olomoucí je spjatý i Milan Kerbr. Nositel slavného jména z hanácké fotbalové historie však střílí na rozdíl od svého otce branky za Slovácko.

A na Sigmu má spadeno. V posledních dvou zápasech se trefil třikrát. Na podzim v Olomouci vystřelil dvěma góly remízu 2:2.

„Na zápas se těším. Hrál tam můj taťka, vyrůstal jsem tam a navíc se mi s Olomoucí hraje vždycky dobře," řekl syn vicemistra Evropy z roku 1996.

Sobotní zápas vyhlíží i další útočník Slovácka Libor Došek, který může oslavit stou ligovou branku. Bude ale muset mířit na správnou stranu. Před dvěma lety si totiž v nastaveném čase vstřelil vlastní gól a Hanáci vyhráli v Uherském Hradišti 1:0.

V sezoně poznamenané bodovým odpočtem to pro ně byl odrazový můstek za záchranou a nakonec i za ziskem poháru. Něco podobného by si letos jistě rádi zopakovali. Snad jen bez pachuti domluveného výsledku, který tehdejší tříbodový import z jihu doprovázel.

Utkání na Městském stadionu Miroslava Valenty 
v Uherském Hradišti začíná 
v sobotu v 19 hodin.