Trenér Psotka nemohl kvůli kartám využít krajní obránce Varadiho se Škerlem, navíc se zranil Senegalec Fall.

Kouč tak postavil ultra ofenzivní jedenáctku pouze se dvěma čistokrevnými obránci, stopery Svozilem a Šindelářem.

Sigma odehrála se stále ještě úřadujícím šampionem výborný první poločas.

Hodně jí pomohl rychlý gól Jakuba Rolince z 9. minuty. Olomoucký útočník využil dobré přihrávky Davida Depetrise, utekl Čišovskému a prostřelil brankáře Kozáčika.

Pavel HorváthPlzeň působila poněkud ospale. Podobně jako s Lyonem se rozjížděla pomaleji. Problémy jí dělal olomoucký důraz i neodbytné napadání rozehrávky.

„Chtěli jsme hrát vysokou obranu, což se nám dařilo prakticky po celý zápas, kromě deseti minut ve druhém poločase. Bohužel, tam jsme Plzeň vrátili do zápasu. První poločas byl z naší strany velmi dobrý," říkal po utkání zklamaný Zdeněk Psotka.

To jeho protějšek Dušan Uhrin těžko hledal důvody matného začátku svého mužstva.

„Stalo se nám to už poněkolikáté. Nevím, čím to je. Nekombinovali jsme. Soupeř byl důrazný, ale věřil jsem, že ve druhé půli začneme hrát tak jako proti Lyonu. To se nakonec stalo a už jsme dominovali," řekl.

Viktoria mohla srovnat ještě před pauzou. Pěknou kombinaci na jeden dotek zakončoval zblízka Hrošovský, brankář Blaha byl ale dobře postavený.

Dramatický závěr bez vyrovnání

Sigma proti Plzni - vpravo DepetrisPo změně stran už ale tolik štěstí neměl. Po další šanci Hrošovského i Bakošových nůžkách skončil míč mimo olomoucké tyče.

V 64. minutě ovšem na zadní tyči neuhlídal Svozil Daniela Koláře, který vrátil míč před branku a Blaha si ho v podstatě v neřešitelné situaci sám srazil za čáru.

Bohužel pro Sigmu to nebylo ze strany hostů vše.

Plškova tvrdá střela těsně vedle byla jen intermezzem v plzeňské cestě za vítězstvím.

V 77. minutě našel Kovařík přesným centrem Wágnera, který rozhodl.

Stejný hráč pak trefil ještě břevno olomoucké branky, ovšem protože plzeňská pojistka nepřišla, byl závěr hodně dramatický.

Depetrisova hlavička ze záklonu ale proletěla nad břevnem a Plškovu další střelu vyrazil Kozáčik, takže z tlaku nebylo nic.

Psotka: Teď se bude rozhodovat

Trenér Sigmy Zdeněk PsotkaOlomoucký jarní účet stále registruje jen čtyři body.

„Je to realita. Tři body by nám obrovsky pomohly, remíza by aspoň zvedla sebevědomí. Teď nás čekají zápasy se soupeři, kteří jsou okolo nás. Tam se bude rozhodovat," konstatoval Zdeněk Psotka.

Plzeň díky výhře stáhla náskok vedoucí Sparty na osm bodů, o stíhací jízdě ale zatím nechce nic slyšet.

„Náskok Sparty je veliký. Jestli se dá stáhnout to nevím, mně se to v kariéře asi nikdy nepodařilo. Musíme se soustředit hlavně na sebe, kol je ještě hodně," zhodnotil šance svého týmu na obhajobu titulu Uhrin.

Sigma Olomouc – Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)

Branka: 9. Rolinc – 64. Kolář, 77. Wágner. Rozhodčí: Příhoda – Pospíšil, Jiřík. ŽK: Zahradníček, Svozil – Čišovský, Procházka, Horváth. Diváků: 5855

Olomouc: Blaha – Zahradníček, Svozil, Šindelář, Javůrek – Nepožitek (63. Plšek), Pospíšil (83. Chorý), Houska, Navrátil (89. Dreksa) – Depetris, Rolinc. Trenér: Psotka.

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský – Hrošovský, Horváth – Rezek (76. Wágner), Kolář (90.+1 Hubník), Kovařík – Bakoš (62. Tecl). Trenér: Uhrin ml.