„Je to škoda. Možná to byl jeden z rozhodujících okamžiků celého zápasu,“ lituje nevyužité střely Hořava.

Nedokázali jste navázat na dobrý páteční výkon, v odvetě jste na Liberec nestačili a prohráli 2:0. Čím si to vysvětlujete?
Těžko říct. Liberec se asi z té první porážky poučil. Možná nečekal, že v ten pátek budeme tak dobří a porazíme je. Tady ten zápas nám nevyšel, hodně jsme kazili. Liberec využil to, co měl a dá se říct, že zaslouženě vyhrál.

Mohla tam být znatelná určitá namlsanost z toho prvního zápasu, kdy jste Liberec dokázali většinu hrací doby přehrát?
To myslím, že určitě ne. Protože Pohár ČMFS je, nebo už vlastně byl pro nás hodně důležitou soutěží. Takže motivace byla určitě veliká, chtěli jsme Liberec porazit i podruhé a dokázat, že patříme teď k těm nadprůměrným týmům v Česku. Bohužel se to nepodařilo a nedá se nic dělat. (smutně)

Vy jste byl autorem té největší šance Sigmy, trefil jste tyčku. Co tomu chybělo kromě pár centimetrů?
Dá se to takhle říct, chybělo trošku toho štěstíčka. Ještě se to tam potom odráželo, mohl to tam Tomáš Janotka doklepnout, ale stál trošku mimo. Je to škoda. Možná to byl jeden z rozhodujících okamžiků celého zápasu.

Sigmě scházel oproti pátku kvalitní pohyb po hřišti, nebyla vidět taková dravost. Myslíte si, že vás ten první zápas mohl vyšťavit a v poháru už nebylo tolik sil?
To je složité. Já myslím, že hrajeme na takové úrovni, že bychom měli během pěti dnů zvládnout dva těžké zápasy. Je ale pravda, že to bylo bez takové té šťávy, ale to bylo v nás. Nedá se vymlouvat na to, že jsme hráli v pěti dnech dva zápasy, to rozhodně ne.

Liberecký Jan Blažek vás hodně potrápil už v pátek, když do utkání naskočil až v jeho průběhu. V úterý patřil opět k tahounům Severočechů. Byl právě on tou rozhodující postavou a největší hrozbou pohárového utkání?
Určitě už v tom minulém zápase, když tam nastoupil, tak se mu to povedlo. Měl tam nějaké dobré průniky a byl hodně aktivní. Dneska dal gól, takže to zase potvrdil. Je to nepříjemný hráč a hodně okopává, i když to rozhodčí nevidí. Dá se říct, že je trošku i zákeřný. Ale to asi k tomu patří. Dneska ten zápas svým góĺem rozhodl.

Liberečtí si po tom pátečním zápase stěžovali, že jste hráli hodně tvrdě. V poháru to vypadlo spíše naopak.
Já myslím, že na tom hřišti je to vzájemné. Liberec hraje v horní polovině tabulky, takže když na ně nějaké družstvo vletí, tak si hned stěžují u rozhodčího, to je samozřejmé. Bylo to tvrdé, ale z obou stran.

V lize vás teď čeká další tým ze severu Čech, jedete do Teplic. Předpokládám, že teď budete chtít co nejrychleji zapomenout na tu porážku a soustředit se zpátky na ligovou soutěž.
Samozřejmě, dneska a zítra (v úterý, resp. ve středu, pozn. aut) to musíme dát z hlav pryč. Hodně nás to mrzí, jak říkám chtěli jsme jít v poháru dál, ale teď už nám zbývá jenom liga. Takže to chce podávat do konce podzimu co nejlepší výkony, abychom se udržely v horní polovině tabulky a hráli pěkný fotbal.

Martin Dostál