„Pořád to máme ve svých rukou," burcuje trenér Roman Pivarník před pondělním zápasem s Teplicemi.

Kdo by byl v mrazivém pátečním večeru v polovině března, když Sigma porazila na domácí půdě ostravský Baník, předpokládal, že Hanáky čeká měsíc hrůzy.

15. března Olomoučané potvrdili čtvrtým vítězstvím v řadě skvělý start do jarní ligy. Odvážní fanoušci snili o titulu.

Jenže stroj se zadrhl.

Po relativně nešťastné porážce v Liberci pět kol před koncem přišel trojnásobný výprask od Sparty, mizérie v Brně, prospaný poločas s Mladou Boleslaví a nemastný neslaný výkon na Dukle.

Suma sumárum sedm strašidelných zápasů bez vítězství.

Je skoro až s podivem, že po takové bídě je stále reálné, aby Hanáci v létě ochutnali Evropskou ligu.

Stejnou naději ale živí i v Jablonci, Liberci a na Dukle. Oba Severočeši mají stejně bodů jako Sigma, Pražané jsou o tři zpět.

Je tedy nejvyšší čas zabrat. Ve hře je patnáct bodů.

„Vzájemné zápasy s konkurenty máme lepší s Mladou Boleslaví (ta už má na sedmém místě ztrátu pěti bodů – pozn. red.), Duklou i Libercem a Jablonec nás ještě čeká. Ale vzájemné zápasy jsou jedna věc, ale potřebujeme tedy nasbírat alespoň tolik bodů jako tito soupeři. Proto potřebujeme s Teplicemi vyhrát a bodovat naplno," ví dobře Pivarník.

A tak jasně velí: „Musíme zapomenout na ten špatný duben a v květnu začít zase sbírat body, abychom závěr ligy zvládli!"

Dobrý pocit, ale musíme to prodat

Proti Teplicím se bude muset obejít bez distancovaného Škerleho. Sotva se zkušený obránce po zranění pořádně rozehrál, dostal čtvrtou žlutou kartu.

„Aleš bude chybět, to je jasné. Ale s mužstvem už trénuje Martin Šindelář, který měl chřipku. Do pondělka by měl být na zápas připravený. Je to vyzkoušená varianta ze začátku jara, není důvod na ní něco měnit," řekl Pivarník.

„A kdyby Šindy nebyl, tak je nachystaný ještě Radim Kučera (vedoucí mužstva, loni ukončil aktivní kariéru – pozn. red.)," nadhodil Pivarník se smíchem.

Jen tak demonstroval, že mužstvo je před důležitým zápasem v dobrém rozmaru.

„Konečně jsme měli dostatek času pořádně potrénovat, což bylo přesně to, co jsme potřebovali. Mám z mužstva velmi dobrý pocit, ale musíme to prodat v zápasech," řekl.

„Když vyhráváte a hraje se tak často, jak jsme hráli my, tak to jde skoro samo. Ale my jsme byli přesně v opačné situaci. A v tom anglickém týdnu toho moc nenaděláte. Teď nám to, že hrajeme až v pondělí, pomohlo," je přesvědčen Pivarník.

Team bulding v lanovém centru

V týdnu s mužstvem vyrazil na team building do lanového centra.

„Hráči se museli vzájemně zajišťovat, pomáhat jeden druhému. Druhá část byla i s manželkami a dětmi. Myslím, že se dobře pobavili. Byla to přesně ta forma odlehčení, kterou jsme potřebovali. Fotbal hrát umíme, musíme to zvládnout jen po psychické stránce," řekl Pivarník, který ještě jednou novináře rozesmál.

To když odpovídal na otázku, kdo při lezení jistil jeho.

„Pro jistotu jsem si vzal s sebou syna. Hráči ani asistenty jsem si nebyl jistý," vypálil odpověď.

Snad dobrá nálada vydrží Sigmě až do pondělního večera. S Teplicemi hraje před televizními kamerami od 19 hodin.