„Do šedesáté minuty to bylo velmi dobré, poslední půlhodina už se mi nelíbila, jen jsme to dohrávali a ztratili jsme pohyb," hodnotil zápas kouč Hanáků Václav Jílek.

Hned po deseti minutách potvrdil možná nejlepší hráč prozatímní zimní přípravy Martin Hála, že ho úvod roku zastihl ve výborné formě.

Zpracoval si těžký míč, utekl po pravé lajně až k šestnáctce, odkud poslal na malé vápno ostrý míč.

Nabíhající Tomáš Zahradníček neměl těžkou práci a poslal míč ze vzduchu do prázdné branky.

Ve 23. minutě se poprvé osmělili také hosté a byla z toho jejich největší příležitost celého utkání.

Po centru zprava však v Olomouci dobře známý Martin Vyskočil trefil zblízka pouze Štěpána Spurného, který nastoupil za ligový A-tým úplně poprvé.

„Čekal jsem, že nervozita bude, ale nebyla," usmíval se devatenáctiletý brankář.

Jílek: Nádherné akce

A Sigma nadále pokračovala v aktivitě.

Moulis rozvlnil síť z ofsajdu a před Malcem po dalším Hálově centru odkopávali Frýdečtí na poslední chvíli na roh.

Urodilo se až těsně před půlí a byl to gól jako přes kopírák. Vepřekův centr „do kapsy" našel Zahradníčka, který zvýšil skóre, tentokrát však z opačné strany.

„Oba dva góly byly skoro stejné, kluci mi to krásně dali, stačilo správně nastavit nohu," nedělal si zásluhy dvougólový střelec.

„Byly to nádherné akce, na které se zaměřujeme. Je vidět, že kluci to umí přenést z tréninkového procesu do zápasu, což je důležité. Jiná cesta není, potřebujeme hrát rychle a být přesní. Žádná obrana nám dnes nedá půl minuty na to, abychom se přes ni dostali," těšilo trenéra Jílka.

Jistý postup do Final Four

Úvod druhé pětačtyřiceti­minutovky nabídl několik akcí, ze kterých mohla Olomouc navýšit své vedení.

Navrátil však po kličce gólmanovi mířil pouze do boční sítě a tři pokusy mladého Yunise nebyly přesné.

Třetí branka přišla až po hodině hry, kdy se Vojtěch Štěpán postavil k přímému kopu a jeho střelu ztečovala zeď za záda brankáře Mihaleka.

„Zahráli jsme si proti velice kvalitnímu soupeři, který nás dost prověřil, byl to poučný zápas. Mohli se ukázat zkoušení hráči, některé si tu necháme, s jinými se rozloučíme," hodnotil duel kouč Frýdku-Místku Mikuláš Radványi.

Hanáci si tak díky plnému bodovému zisku zajistili postup do Final Four, které se odehraje za týden na pražském Vyšehradě.

„Je to turnaj, který nám přináší množství kvalitních zápasů, takhle to beru. Celkové vítězství by bylo navíc," uzavřel Václav Jílek.

MFK Frýdek-Místek – SK Sigma Olomouc 0:3 (0:2)

Branky: 10. a 42. Zahradníček, 60. Štěpán. Rozhodčí: Zd. Kneisl – L. Kneisl, Vrťo. ŽK: Štěrba. Diváci: 200.

Frýdek-Místek: Mihalek – Švrček (46. Kuric), Literák, Krišto, Byrtus (73. Ilko) – Ižvolt (46. Kačala), Vašenda (55. Tobiáš), Skwarczek, Krčula (46. Ujlaky, 70. Slaninka) – Vyskočil (46. Joel, 81. Talián), Stratil (28. Veselý). Trenér: Mikuláš Radványi.

Sigma: 1. poločas: Spurný – Hála, Rode, Šindelář, Vepřek – Houska, Plšek – Moulis, Petr, Zahradníček – Malec. 2. poločas: Spurný – Štěrba, Rajnoch, Radaković, Falta – Navrátil, P. Ševčík, Šindelář (72. Plšek), Štěpán – Yunis, Chorý. Trenér: Václav Jílek.