„Počítáme s tím, že nás čeká těžký soupeř. A je to jedině dobře," pochvaloval si trenér Hanáků Václav Jílek na klubovém webu.

Devětatřicetiletý kouč první počínání svých svěřenců 
v zimní soutěži zmeškal kvůli plnění povinností u reprezentační jednadvacítky.

„Zápas jsem si prohlédl. Po herní stránce nám nevyšel úplně první poločas, ale nedělal bych z toho nějaké závěry. Hráli jsme v jiném rozestavení, než budeme, nějaké věci jsme zkoušeli. Hlavní byl kondiční parametr, v tom to splnilo své. Byť tam byly samozřejmě herní věci, na kterých musíme pracovat a které musíme zlepšit," nedělal si z nepovedené první půle duelu s Ostravou velkou hlavu Jílek.

„Hlavně v prvních čtrnácti dnech nám primárně jde o to splnit ten kondiční parametr. Ideální je, když to jde ruku 
v ruce. Když je dobrý výkon, splníme stránku nasazení a kondice a ještě je to podpořeno dobrou hrou a dobrým výsledkem. Ale ne vždycky se to podaří skloubit," dodal.

Ordoš už trénuje

Olomoucký kouč už bude moct využít Petra Ševčíka, který byl na srazu národního týmu s ním. Trénuje už i Michal Ordoš.

„To je pro nás obrovsky důležité. Nicméně zatím má pořád upravovaný tréninkový proces. Nebyl dlouhodobě v zátěži, je potřeba tomu nechat nějaký čas a pracovat s ním pomalu a individuálně. Má za sebou dlouhodobé komplikované zranění, samozřejmě mu chceme udělat maximální servis a podmínky pro to, aby byl připravený do začátku soutěže," okomentoval situaci okolo klíčového hráče Sigmy Jílek.

S Kučerou a Uličným za postupem

Na rozdíl od sobotního souboje s mladým kádrem Vlastimila Petržely ve středu na Olomoucké čekají zkušení borci.

Znojmo pod vedením Radima Kučery a Petra Uličného po podzimu vede Fotbalovou národní ligu a vzhledem ke zrekonstruovanému stadionu se netají postupovými cíli.

Jílek však opět využije všechny plejery, které má k dispozici.

„Zase chceme zápasovou zátěž rozložit na dvacet hráčů, aby každý odehrál poločas a také ukázal svou kvalitu v utkání. Včera jsme měli tréninkově velmi náročný den. Ale stále jsme na začátku přípravy, je teprve její druhý týden. Potom už samozřejmě budeme daleko více pracovat i na té technicko-taktické složce," uzavřel Václav Jílek.

V sedmnáct hodin na tom samém místě vyzve béčko Sigmy polské Jastrzebie. Vstupné je stejné jako u dopoledního utkání, tedy padesát korun.