Hanáci v posledním utkání zvítězili šťastnou brankou v poslední minutě na hřišti Slovácka.

Stránky novin však plnily spíš než ódy na heroický výkon spekulace, že domácí fotbalisté hrající ve středu tabulky zápas vypustili.

„Vůbec jsem to nečekal. Ještě když jsem to viděl potom na videu, jak jsme jezdili a soupeř na nás neměl a vůbec se nedostal do šance… Zamrzí to. Ale hodně to asi ovlivňovali domácí fandové, kteří o tom byli přesvědčení,“ říkal na tiskové konferenci kouč Sigmy Petr Uličný.

Uličný: Domluva se Slováckem? Urazilo mne to

„Mrzí mě, že i někteří olomoučtí lidé tomu věřili. Beru to jako urážku. Mě i mých hráčů. Protože za dobu, co dělám fotbal, takové věci neznám. Když jsem se to dozvěděl, tak mě to hodně zamrzelo, že takhle někdo uvažuje. Podle mě se takové věci v dnešní době ani zorganizovat nedají,“ tvrdil kouč.

„Rozumný člověk asi vidí, že takových gólů v devadesáté druhé minutě jsou stovky. Bylo to spíš obrovské štěstí,“ doplnil.

Díky tomuto štěstí Sigma opustila sestupové pásmo, ačkoliv má stále stejně bodů jako ostravský Baník.

„Nálada je dobrá, ale ne kvůli tomu, že už nejsme na sestup. Do konce zbývá dvanáct kol a všechno se dá ještě dohnat. V minulosti se říkalo, že na záchranu je třeba udělat aspoň třicet bodů. To by znamenalo, že musíme šestkrát vyhrát a jednou remizovat. Letos možná tolik bodů třeba nebude, ale do konce je ještě hodně daleko,“ upozorňuje Uličný.

První ze šesti potřebných výher by rád oslavil už v neděli. Sigmě by se tím zároveň podařilo splnit předsevzetí, které před sebe na startu jara postavila, tedy vydolovat z úvodních tří kol sedm bodů.

„Kdyby se to povedlo, tak můžeme start hodnotit jako dobrý. Proti Žižkovu ale nebereme nic jiného než výhru. Pak nás čekají těžké zápasy. My sice v naší situaci nemůžeme rozlišovat soupeře a potřebujeme bodovat se všemi soupeři, ale zápas se Žižkovem je hodně důležitý,“ prohlásil Uličný.

Nejhorší útok v první lize

Podobně to vidí i jeho protějšek Roman Nádvorník, který se ujal mužstva v závěru podzimu a stále čeká na první body ve funkci.

„Pro nás to bude jeden z klíčových zápasů. Neradi bychom dovolili Olomouci, aby nám utekla na rozdíl víc bodů. Určitě to neberu jako poslední šanci na záchranu. Pokud se nám podaří bodovat, mohlo by nás to nakopnout do dalších bojů,“ řekl.

Jestli se to má podařit, bude muset Viktoria zlomit ještě daleko horší série, než je ta Nádvorníkova. Fotbalisté z pod televizní věže prohráli v lize dvanáct z posledních třinácti zápasů.

Aktuálně je trápí šňůra osmi porážek za sebou, s jedenácti brankami mají nejhorší útok v nejvyšší soutěži a na gól v Olomouci se nezmohli Žižkovští od roku 2001. Tenkrát na Sigmě naposled vyhráli.

Trenér Uličný ale varuje před podceněním soupeře.

„Viděli jsme Žižkov především v prvním zápase s Duklou. Sice brzy prohrávali 0:3, ale výkon byl vynikající. Hrají kombinační fotbal s presinkem. Mají tam rychlé kluky. Uvidíme, jakým stylem budou hrát u nás.“

Ordoš s Jiroušem měli potíže

O tom, jak by měla hrát Sigma, má jasno.

„Chceme hrát kombinačně. Ne nakopávat, jako se to stalo s Budějovicemi a správně nám to bylo vytýkáno. Věřím také, že se prosadí útočníci,“ uvedl trenér Hanáků.

Kvůli disciplinárnímu trestu za vyloučení na Slovácku nemůže počítat s Brazilcem Rossim, jehož nahradí pravděpodobně stejně jako v prvním kole Radim Nepožitek.

Vrásky na čele dělá Uličnému také zdravotní stav urostlých forvardů.

„Klesnil netrénoval vůbec a potíže měli i Ordoš s Jiroušem. Ti by ale měli být připraveni. Velké změny dělat nebudu. Věřím mužstvu, které se vytvořilo na soustředění v Turecku,“ oznámil kouč Sigmy.

ČTĚTE TAKÉ: Hála nebo Janotka? Uličný řeší poněkud nečekané dilema