Ovšem i bez nich by byl olomoucký stadion poprvé v sezoně pořádně zaplněný. V předprodeji jdou lístky nadračku. Zápas 15. kola Gambrinus ligy se hraje od 17 hodin.

Sigma vystoupala tabulkou Gambrinus ligy vzhůru. Baníku se také daří, s týmem jezdí čím dál tím víc fandů i na zápasy venku. A Olomouc je od Ostravy blízko. Vstupenky na toto utkání jsou již od minulého týdne v předprodeji v klubové prodejně Fanshop v hlavní tribuně Androva stadionu.

A je o ně zájem. „Proto doporučujeme zajistit si místo na stadionu co nejdříve. Již minulý týden byl překonán předprodej dosavadních utkání podzimu,“ říká vedoucí prodejny Fanshop Miroslav Skácelík. „Krytých míst již mnoho v prodeji nezbývá,“ dodává.

Schůzka bezpečnostních složek se zástupci obou klubů se konala v úterý ráno. Již před ní se ale rozhodlo, že fanouškům Baníku Ostrava bude z bezpečnostních důvodů vyhrazena tribuna Sever, stejně jako tomu bylo v jarním vzájemném duelu.

„Je pravda, že jsme po excesu ostravských fans na jaře letošního roku tvrdili, že tribuna Sever již pro ně nebude příště vyčleněna. Bohužel, tohle rozhodnutí není pouze na nás. Naší povinností je spolupracovat i s dalšími složkami zajišťující bezpečnost nejen na stadionu. Hlavně z bezpečnostních důvodů jsme znovu nuceni fanouškům Baníku tribunu Sever vyhradit. V současné době jiné a lepší řešení nemáme. Rozhodnutí bylo učiněno v součinnosti s policií ČR a to hlavně, opakuji, z bezpečnostních důvodů. Učinili jsme však taková opatření, která by měla zabránit škodám na majetku, jako tomu bylo při posledním vzájemném utkání,“ říká Milan Zapletal, bezpečnostní referent Sigmy.

Jedním z takových opatření bude nové monitorovací zařízení s velmi vysokým rozlišením či již osvědčená spolupráce s ostravskou bezpečnostní agenturou.

Majitelé permanentních vstupenek na severní tribunu se budou muset pro tentokrát obejít bez svého oblíbeného místa. Členům věrnostního programu i držitelům volných permanentních vstupenek na tribunu Sever bude umožněn vstup na tribunu Jih, kde pro tento účel budou vyhrazeny řady 12, 13 a 14 v sektoru Y.

Vozíčkáři budou mít mimořádně pro toto utkání vyčleněn prostor u hrací plochy v blízkosti střídaček s přístupem bránou mezi tribunou Sever a Západ.

„Doporučujeme všem majitelům permanentních vstupenek na tribuně Sever, aby si do soboty přišli do klubové prodejny Fanshop, kde jim bude po předložení jejich permanentní vstupenky vydána zdarma jednorázová vstupenka na nejlepší místa tribuny Jih,“ radí Miroslav Skácelík.

„Pro ty, kteří nemají možnost učinit výměnu v tomto termínu, bude vstupenka vydána pořadateli u vchodu číslo 11 na tribunu Jih před utkáním. Opět pochopitelně po předložení permanentní vstupenky na tribunu Sever,“ upozorňuje Skácelík.

„Příznivcům našeho klubu se za případné komplikace předem omlouváme. Případné dotazy velice rádi zodpovíme na telefonním čísle 585 220 879 v pracovní dny od 8 do 17 hodin,“ říká Skácelík.

Předprodej pro příznivce ostravského klubu bude probíhat přímo v Ostravě. „Zástupce Baníku si k tomuto účelu odvezl 2 tisíce vstupenek již v úterý,“ dodává Skácelík.