Po podzimním zápase, který Znojmo na Andrově stadionu vyhrálo 2:0, se před hlavní tribunou srotili fanoušci Sigmy 
a s hráči si museli leccos vysvětlit.

Od té doby ale uplynulo hodně vody.

Znojmo odvolalo trenéra Oldřicha Machalu, tým vede Ludevít Grmela.

Sigma zase od konce srpna, tedy třináct zápasů, neprohrála a s pětibodovým náskokem je v čele druholigové tabulky.

Naposledy rozprášila Sokolov 7:0 a jasně ukázala, že návrat do ligy si nechce nechat uniknout.

Kalvoda: Pořád musíme být ostražití

„Pořád ale musíme být na špičkách a být ostražití. Je tu ještě třináct kol. Vysoké vítězství a podařený začátek jara nám může dodat klid, ale je důležité, aby to zase nebyl až moc velký klid," tvrdí kouč Sigmy Leoš Kalvoda.

„Řekl jsem hráčům svůj názor na to, jak by k tomu měli přistoupit. Myslím, že už jsou dost zkušení, aby si to v hlavách dobře srovnali. Všichni vědí, o co nám jde," dodal Kalvoda.

Ještě před dvěma lety byl sám na znojemské lavičce. Nakonec s ním senzačně postoupil do ligy a tam s ním hrál důstojnou roli, byť sestup se odvrátit nepodařilo.

„Od té doby jsou tam kádrové změny, ale myslím si, že mužstvo dobře doplnili. Je to kvalitní mančaft," říká Kalvoda.

Aktuálně je Znojmo v tabulce desáté. Před zápasem proti Sigmě navíc trenér Grmela počítá absence.

Chybět bude jistojistě zraněný útočník Žondra a vykartovaný Ledecký.

K tomu také dvojice Pavel Dreksa, Radim Nepožitek. Oba jsou ve Znojmě na hostování právě z Olomouce a proti svému klubu nastoupit podle dohody nesmějí.

Svozil proti Sigmě hrát může

Sigma povolila start pouze Jaroslavu Svozilovi.

„Brali si od nás dva stopery, takže jsme to museli zohlednit," vysvětlil sportovní manažer olomouckého klubu Ladislav Minář.

„Kdyby neměl hrát ještě Svozil, tak už bychom opravdu neměli s kým hrát," posteskl si pro klubový web trenér Znojma Grmela.

Jeho tým totiž zachvátila 
v týdnu chřipková epidemie 
a nevyhnula se ani jemu samotnému.

„Myslím, že i za stavu, kdybychom byli kompletní, by byla Olomouc jednoznačným favoritem bez nějakých řečí kolem. V momentální situaci už se ani o favoritovi nemusíme bavit," řekl.

„Ať budeme na hřišti bojovat, dřít, dělat, co se dá, tak týdenní výpadek a to, že kluci dobírají antibiotika, se musí logicky někde projevit. Samozřejmě ale uděláme maximum, abychom zápas se ctí zvládli," slíbil.

Chorý ještě není zdravý

Kalvodovi bude scházet útočník Tomáš Chorý, který ještě po nemoci není zcela fit, náhradní brankář Blaha, jenž laboruje s nataženým svalem, a nejspíš i Plšek, který má podobný problém.

Utkání na zrekonstruovaném znojemském stadionu se hraje v neděli od 14.30. Jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Miroslav Zelinka.