„Pro naše mladé hráče to byl dobrý zápas, bylo vidět, že s takovými soupeři potřebujeme hrát co nejvíce. Pokud hrajeme se soupeři z nižších soutěží, tak je fotbalovostí přehrajeme bez problémů, technicky je předčíme," prohlásil na klubovém webu Sigmy Olomouc trenér Augustin Chromý.

V úvodu se v rychlém sledu se dvakrát trefil Železník a jednou Poznar, který tak prolomil střelecké prokletí v přípravě.

Po třech přesných zásazích ovšem souboj ze strany Zlína skončil.

Mělo to jeden háček, běžela teprve 26. minuta. Vedoucí celek MSFL zbývajícího času a utlumeného představení druholigisty dokonale využil.

Svůj účet načal dvě minuty po třetí brance Zlína, kdy skóroval Buchvaldek a o další dvě trefy doplnil ve druhém poločase – to se prosadili Kalvach z penalty a Hladík, který proměnil sólový únik. Za poctivý fotbal tak bylo béčko Sigmy odměněné.

„Zlín nás ze začátku zápasu vyškolil z takové té fotbalové jednoduchosti a produktivity, když po našich ztrátách třikrát skóroval. Nebylo to tak, že bychom tahali za kratší konec, ale soupeř naše chyby po rychlé přechodové potrestal. Takže to vypadalo bledě. Ale my jsme se potom zvedli," řekl kouč Chromý.

Jeho protějšek mohl být spokojený pouze s úvodem zápasu.

„Hodně rychle jsme se dostali do vedení a náš agresivní běhavý fotbal na soupeře platil. Prosadili jsme se i střelecky a hráči si začali myslet, že to půjde samo. Přestali běhat, napadat, dohrávat osobní souboje a zcela zásadně se změnil po mentální stránce jejich přístup k fotbalu. Jednoduše znevážili jméno soupeře, což domácí dokázali potrestat," zlobil se na klubovém webu zlínský trenér Bohumil Páník.

SK SIGMA OLOMOUC B – FC FASTAV ZLÍN 3:3 (1:3)

Branky: 28. Buchvaldek, 55. Kalvach, 80. Hladík – 8. a 26. Železník, 16. Poznar. Rozhodčí: Lakomý.

Sigma Olomouc B: Blaha – Texl, O. Ševčík, Štěrba, Můčka (46. Hladík) – Buchvaldek (46. Fišer), Kalvach, Richter (46. Schmidt), Falta – P. Ševčík, A. Ševčík (70. Můčka). Trenér: Augustin Chromý.

Zlín: Maťašovský – Malý, Hubáček, Hájek, Benčík – Kopečný, Živulič, Motal, Chmelo – Železník, Poznar. Střídali: Blanař, Holík, Chyla. Trenér: Bohumil Páník. (rš, jš)