„Asi jsme si po tom vstřeleném gólu už mysleli, že máme vyhráno a chyběla tam taková ta agresivita, napadání a ty věci, které jsme v prvním poločase plnili,“ hledal příčiny olomoucký forvard Jan Schulmeister, který patřil stejně jako v ostatních jarních zápasech k největším tahounům Sigmy.

V prvním poločase to byl z vaši strany hodně vydařený výkon. Rozhodlo v součtu to, že jste si nad Libercem nevypracovali větší než jednogólový náskok?
Hlavní problém byl v tom, že jsme první poločas hráli úplně jinak než ten druhý. Ve druhé půli se nám prostě nepodařilo navázat na ten výkon, byly tam chyby a už jsme nebránili zodpovědně. Začalo to tam od nás hráčů nahoře, neplnili jsme to, co jsme měli.

Kde hledat příčiny zhoršení výkonu ve druhé půli?
Nevím, čím to přesně bylo. Ale už to nebylo ze strany všech hráčů tak zodpovědné. Asi jsme si po tom vstřeleném gólu už mysleli, že máme vyhráno a chyběla tam taková ta agresivita, napadání a ty věci, které jsme v prvním poločase plnili. Ve druhém poločase už to tam chybělo a z toho pramenilo to, že Liberec výsledek otočil.

Přišlo trochu uspokojení z vedení a dobrého výkonu v prvním poločase?
Možná jo. Prostě ve druhém poločase už nebylo to, co v prvním. Tam byla řízená hra, bojovali jsme jeden za druhého, napadání, presink, jízda po zadku. Tohle všechno tam už ve druhém poločase chybělo.

Bránění je práce všech hráčů

Výkon Liberce byl ve druhém poločase excelentní. Potvrdilo se, že nejsou náhodou na druhém místě tabulky?
To se potvrdilo, ale když se v domácím zápase dostaneme do vedení, tak není možné, aby nám dali ve druhém poločase čtyři góly.

Projevilo se, že obrana nastoupila v jiném složení?
To si nemyslím, bránění je práce všech hráčů, začíná to už od nás útočníků. Není to jenom na těch čtyřech obráních. My jsme tam prostě pozdě dostupovali, nebyli tolik agresivní, jak jsme měli být a tvořily se tam chyby. Liberec je mančaft, který když se do šance dostane, tak ji dokáže proměnit.

Připravovali jste se na jejich smrtící brejky, které přišly ve druhém poločase?
Věděli jsme o nich a připravovali jsme se. První poločas to vycházelo, v tom druhém už to tam prostě nebylo. Oni už pak hráli tu svoji hru.

Fanoušci by si to zasloužili

Utkání provázela výborná atmosféra. Štve vás porážka i kvůli divákům?
To je další věc, která mě mrzí, že jsme na domácí půdě nedokázali předvést výkon, který jsme předvedli v Plzni, protože naši fanoušci, kteří nás podporují, by si to zasloužili.

Po zdravotní stránce jste v pořádku, nebo jste hodně dokopaný?
Docela mě bolí celý člověk, ale to bude dobré.

Po třech výhrách v řadě se zdálo, že hrajete hodně sebevědomě. Může vám po porážce sebedůvěra trochu poklesnout?
Je pravda, že ty tři výhry nás nakoply, ale teď se musíme zase vrátit na zem. Prohrálo se, jsme z toho zklamaní, protože jsme to měli tak dobře rozehrané, ale teď už zase musíme myslet na Teplice a na další ligová utkání. Nemáme čas na to být z toho zklamaní, musíme valit, protože nám jde o hodně.