Vedení klubu z olomouckého předměstí se nyní k situaci přece jen vyjádřilo o něco obsáhleji.

Šéf klubu Vladimír Dostál prozradil, že vedení klubu vážně zvažuje, že nechá celou záležitost prošetřit policií.

Obvinění tří hráčů ze sázení na vlastní utkání se ale vyhnul.

„Musím důrazně sdělit, že hráči byli vyřazeni z A mužstva proto, že v zápasech v Čáslavi, Varnsdorfu, Karviné a na Bohemians 1905 podali špatné, velmi špatné, až ostudné výkony," řekl Dostál.

„Mám informaci ze syndikátu sázkových kanceláří, že na tyto zápasy bylo sázeno na prohru o tři a více branek. Já musím být ve vyjádřeních velmi opatrný, protože důkazy nemám," prohlásil také Dostál.

„Považuji za důležité sdělit veřejnosti, že HFK takové věci nebude trpět. Nemůžeme to ale spojovat přímo s těmi třemi hráči, protože výkon byl mnohdy špatný od celého mužstva." dodal.

Kobylíka, Čepa a Čtvrtníčka prý vedení potrestalo proto, že měli nejvyšší smlouvy, a proto za výsledky a výkony nesli největší odpovědnost.

„Co bylo příčinou těch špatných výkonů, o tom můžeme jen spekulovat. Možná to byla špatná sportovní forma. Možná se najedli před zápasem kachny se zelím a knedlíkem. Možná. Nebo v tom byly jiné faktory. Představenstvo vážně zvažuje, že celou záležitost nechá prošetřit Policií České republiky, protože se může domnívat, že tam byly ty jiné faktory," doplnil.

VÍCE:

Fotbalová Holice se vzdala druhé ligy, chybějí peníze

HFK Olomouc vyhodil tři hráče z kádru. Spekuluje se o sázkách