A to i proto, že čtyřiadvacetiletý olomoucký odchovanec Jakub Rolinc už v Ostravě půl roku působil.

„V Olomouci jsem neprodloužil smlouvu a hledám nový klub, kde bude o mé služby zájem. Nyní jsem se rozhodl pro testy v Baníku. Věřím, že to vyjde a já si kontrakt vybojuji," uvedl Rolinc po sobotním přípravném utkání se Skalicí, kde se blýskl vítězným gólem.

Jeho snaha získat angažmá v Baníku je vcelku logická, protože zde pod vedením kouče Martina Svědíka na podzim 2013 odehrál asi nejlepší zápasy v kariéře.

Vyšel mu hlavně ten proti Brnu (2:1), kdy vstřelil oba góly ostravského týmu.

„Na působení v Baníku rád vzpomínám a láká mě být při tom, když se bude vracet zase do ligy," vyznal se Rolinc, který má na svém kontě 24 ligových startů a čtyři trefy.

Koncem týdne měl ústní pohovor s trenérem Vlastimilem Petrželou, který mu na rovinu řekl, jaké s ním má plány.

„Pojedu s týmem na soustředění do Popradu a tam se o místo v kádru, jak se říká, porvu. Pak se rozhodne," poznamenal Rolinc, který měl z prvního přípravného zápasu se Skalicí vcelku dobrý pocit.

„Byl to ale pro všechny kluky strašně těžký zápas. A to nejen kvůli tomu, že jsme celý týden dvoufázově trénovali. To vedro bylo chvílemi příšerné. Ale pozitivní je, že se nám podařilo zápas zvládnout a vyhrát. To je na začátek přípravy vždycky hodně povzbudivé," dodal Rolinc.