Holický trenér po zápas neskrýval spokojenost. „Byli jsme lepším mužstvem. Konečně kluci hráli i zodpovědně dozadu a uhráli jsme první zápas s nulou. Dneska mohu kluky za předvedený výkon pochválit," těšilo trenéra Keluce.

Jeho protějšek Ivo Gottwald stejně jako v minulém kole po prohře s Losinami kritizoval špatnou koncovku. „Výsledek je asi zasloužený. Když neproměníme ani ty nejvyloženější šance, nemůže s nikým vyhrávat. Pak se vždy dopustíme nějaké chybičky, dostaneme gól a prohrajeme," konstatoval Ivo Gottwald.

O osudu zápasu se rozhodlo v první půli. V ní si hosté vytvořili několik nadějných příležitostí, ale Kopřiva v domácí bráně svůj tým podržel. Nejprve se vytáhl proti voleji Hlačíka a poté zlikvidoval i gólovku Nečase. Za neproměněné šance hosté pykali ve 31. minutě. Šubův přízemní centr z přímého kopu těsně před brankářem tečoval Blažkovský a béčko Holice vedlo 1:0.

Zdroj: KFS Olomouc

Druhý gólový úder si Holičtí nechali na začátek druhé půle. Po rychlé kombinaci se sám před brankářem ocitnul Šuba, který s přehledem zvýšil. Tato situace velmi nahněvala kralického trenéra Gottwalda. „Hrubá chyba, kde jsme nepokryli krajního hráče. To, co jsme si v šatně řekli, jsme hned v první minutě druhého poločasu postavili na lopatky," kroutil hlavou lodivod hostů.

Ve zbytku zápasu si už Holice své vedení v pohodě hlídala a navíc čekala na rychlé brejky, po kterých mohla přidat další góly. Šance Kostorka s Tošenovským ale zlikvidoval gólman Štebula a Blažkovský sám před bránou přestřelil. Ani to však nemohlo zkazit radost domácího týmu, který se rychle otřepal z pětigólového přídělu ve Šternberku a vyhrál 2:0.

Vítězství nad Kralicemi potvrdilo, že se béčko Holice po slabším rozjezdu pomalu zvedá. „Úvod jarní části sezony byl kostrbatý. Teď už se ale na kluky dá dívat. Hrajeme kombinační fotbal, vytváříme si šance a daří se nám diktovat tempo hry," pochválil své svěřence Keluc.

1. HFK Olomouc B – FC Kralice na Hané 2:0 (1:0)

Branky: 31. Blažkovský, 47. Šuba. Rozhodčí: Boháč – Slota, Kološ. ŽK: Hlačík. Diváků: 50.

HFK B: Kopřiva – Krumpolc (82. Drmola), Jíša, Klobáska, Štěpánek – Malínek (46. Vodička), Buček, Bořil, Šuba (78. Tošenovský) – Blažkovský (85. Boscato), Kostorek. Trenér: Lubomír Keluc.

Kralice: Števula – Neoral, Dočkal, Martinka – Valtr (68. Němec), Répal, Dostál, Hlačík, Troneček (59. Novotný) – Nečas, Lehký (78. Kamenov). Trenér: Ivo Gottwald.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK