Ani přes vcelku jednoznačné vítězství však hra Šternberku nebyla bez závad. „Dolany hrály od začátku v hlubokém obranném bloku a my jsme se s tím neuměli vyrovnat," popisoval úvodní dějství trenér domácích fotbalistů Milan Schmidt.

V 11. minutě navíc po brejku skóroval dolanský Petr Grossmann a úloha ambiciózního, ale v podzimní části soutěže výsledkově strádajícího Šternberku se ještě ztížila.

„Pod dojmem toho, že máme málo bodů, se kluci báli vzít zodpovědnost na sebe. I když příprava byla dobrá a odehráli jsme kvalitní zápasy i s divizními soupeři. Tak v mistráku tam byl zase strach. To jsme museli o poločase změnit," vykládal Schmidt.

Šternberk - Dolany 4:1, 18. kolo 2015. Zdroj: Olomoucký KFS

Zdroj: KFS OK, střih DENÍK

O přestávce už bylo ale skóre vyrovnané. Vytřísal totiž pět minut před pauzou vyhrál hlavičkový souboj, Hlaváček se uvolnil a vyrovnal.

„Chtěl jsem po hráčích, aby víc chodili jeden na jednoho. Hlavně Zifčák, nebo Hlaváček, kteří tohle umějí. Pak nám taky vyšlo střídání Jurečky, který do hry přinesl větší klid a dokázal balony rozdělit," podotkl trenér Šternberku.

Jeho mužstvo po přestávce brzy rozhodlo o držiteli tří bodů. Nejdřív se trefila zimní posila z Litovle Šrom. Zhruba po čtvrthodince ve druhém poločase zakončil pěknou akci třetí brankou Vinkler a poslední slovo měl v 68. minutě střelou ze skrumáže Petr Vytřísal.

„Mohli jsme vstřelit i další branku, ale střídající dorostenec Koryťák svou šanci nedal. I tak jsem byl ale s druhým poločasem maximálně spokojený. Výsledek 4:1 je podle mě odpovídající," řekl Schmidt, jenž v příštím kole zavítá se svým mužstvem do Medlova, odkud v létě do Šternberku přišel.

„Už dnes se tady byla podívat půlka Medlova. Bude to pro mě speciální zápas, protože jsem tam byl dlouho. Ale já si to zase tak neberu," pověděl s úsměvem.

FK Šternberk – FC Dolany 4:1 (1:1)

Branky: 40. Hlaváček, 48. Šrom, 61: Vinkler, 68. P. Vytřísal – 11. Grossmann. Rozhodčí: Kulička – Sedláček, Konečný. ŽK: P. Vytřísal, Koryťák – Bednář. Diváků: 170.

Šternberk: M. Vytřísal – Novosad (72. Koryťák), T. Frieb, Smrček (75. Kymlička), Coufal – Zifčák, Toman, Šrom (61. Vinkler), Tomanec (46. Jurečka) – P. Vytřísal, Hlaváček. Trenér: Milan Schmidt.

Dolany: Chlanda – Čapek, Penc, Procházka, Bergmann, Valenta, Volf, Holásek, Grossmann, Bednář, Škoda. Trenér: Petr Máčala.