„Znovu ukázal, že nepotřebuje moc příležitostí na góly. Do šancí se dostává a finální fázi umí vyřešit,“ pochválil Plška trenér Václav Jílek, jemuž se úvodní přípravné utkání léta hodnotilo dobře.

„I když druhý poločas už možná nebyl v takové kvalitě, jako první, tak s utkáním panuje spokojenost. Nikdo se nám nezranil a kondičně to kluci zvládli tak, jak jsme si představovali. Hráli jsme hodně aktivně. Škoda, že nepadlo více branek z naší strany, myslím, že tam bylo hodně příležitostní,“ řekl k zápasu Jílek.

Olomoucký půlmaraton 2018
Olomoucký půlmaraton 2018: najdete se?

Nejlepší trenér uplynulé ligové sezony si mohl pochvalovat, že jeho svěřenci i po dovolené předvedli fotbalový výkon plný oku lahodících akcí.

„Na hráče jsme apelovali, že bychom chtěli navázat na výkonnost ze soutěže a od prvního zápasu jít za vítězstvím. Je to důležité pro sebevědomí.“

Sigma (v modrém) porazila ve Slatinicích Liptovský Mikuláš 3:1.Bidje Manzia (vlevo).
Plšek dál řádí. Na úvod přípravy sestřelil Slováky

S RADAKOVIČEM JÍLEK STÁLE POČÍTAL

Kádr čtvrtého týmu uplynulého ligového ročníku zatím zůstává pohromadě, i když to nemusí platit dlouho.

Zejména o srbského obránce Uroše Radakoviče, který proti Liptovskému Mikuláši odehrál první poločas s kapitánskou páskou, má totiž velký zájem Sparta.

„Vím, že se kolem něj něco děje, ale nemám informaci, že by to bylo definitivně dořešeno, takže s ním pořád počítám,“ řekl Jílek po sobotním zápase.

Na případnou ztrátu klíčového beka je však jeho tým připraven.

„Byť Roman Polom mohl odehrát malinko lepší zápas, v defenzivě byla okénka. Na druhou stranu Honza Kotouč ukázal velmi slušnou kvalitu,“ jmenoval trenér stopery, kteří čekají na svoji šanci hrát v základní sestavě.

„Jsem přesvědčen, že tady máme hráče, kteří jsou případný odchod Uroše schopni zabezpečit,“ věří Jílek.

Ve středu se olomoučtí fotbalisté ve Slatinicích utkají od 11 hodin s Třincem a od 17 hodin s Hradcem Králové.

Michael Krmenčík a Uroš Radakovič
Radakovič je na cestě do Sparty, Sigmu opustil i Reichl