Michal Ordoš

Zkušený dvaatřicetiletý středopolař byl ústřední postavou Sigmy při středeční pohárové výhře v Rosicích. V prvním poločase dodal favoritovi klid na kopačky dvěma góly, ve druhém pak zkompletoval hattrick, navíc dvěma skvostnými pasy vybídl ke skórování Chorého a Rolince.Michal Ordoš. Sigma zahájila přípravu na první ligu

„Hattrick mě určitě těší, ale hlavní je, že jsem si po delší době zase zahrál soutěžní zápas. Zápas jsem si užil a jsem především hodně rád, že jsme postoupili. Pár ligových mančaftů už z poháru vypadlo, my jsme si to pohlídali a dopadlo to dobře," uvedl Ordoš po zápase.

Do soutěžního utkání pak nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě Olomouce. Moc dobře také věděl, že podcenit divizní týmy se nevyplácí, jak se o tom přesvědčilo Slovácko i Baník Ostrava.

„Rosice byly těžký soupeř. Vždycky je to o týmu z ligy, což jsme dnes byli my. Důležité bylo, že jsme dali rychlý gól, uklidnili jsme se. Do poločasu jsme navíc dali ještě jeden gól, který nás uklidnil definitivně. Do druhé půle jsme šli zase s tím, že na ně chceme vlétnout a rozhodnout, což se nám podařilo. Po třetím gólu jsme měli další šance, ale neproměnili jsme je. Rosice sice měly pár náběhů, ale nebylo to nic extra nebezpečného."

A že by mu myšlenka na hattrick svazovala nohy? Ale kdeže. „Na hattrick jsem samozřejmě myslel už v prvním poločase (smích). Ne, sami jste viděli, že jsem se snažil jít do všech šancí, v hlavě jsem to samozřejmě měl. Ale ve skutečnosti mi to bylo docela jedno, hlavně jsem chtěl vyhrát," dodal dobře naladěný bavič kabiny.

Tomáš Malec

Do Sigmy přišel jako zvučná posila z norského Trondheimu. Jeho nevýhodou v prvních týdnech však byla nesehranost s týmem a reprezentační Tomáš Malecpovinnosti.

Na zápas v Plzni sice s týmem odcestoval, ale do hry nezasáhl, přednost dostal zkušenější a etablovaný Halenár. Nicméně v zápase na půdě úřadujícího mistra ligy se nedalo očekávat, že by stěžejním postem sestavy byl útočník. V nastalé reprezentační pauze navíc v kádru Leoše Kalvody chyběl kvůli tomu, že jej Pavel Hapal povolal na finálový zápas slovenské reprezentace do třiadvaceti let.

V tomto zápase se však takřka dvoumetrový útočník předvedl, když gólem v nastavení vyrovnával utkání proti Turecku. V následném penaltovém rozstřelu navíc skóroval podruhé a pomohl své zemi k zisku trofeje pro vítěze Challenge Trophy, turnaje pod patronací anglické fotbalové asociace.

Zpět do Olomouce tedy pocestuje v dobré náladě a ve zbylém týdnu se pokusí přesvědčit trenéra, aby mu dal v zápase s Jihlavou šanci.

Tomáš ChorýTomáš Chorý. Sigma slaví po výhře v Pardubicích prvoligový návrat

V Rosicích nastoupil v základní sestavě. Při absenci Vašíčka i Malce to však byla prakticky jediná možná volba. Vytáhlý útočník je členem širšího kádru reprezentace do jednadvaceti let, Kalvoda mu však zatím ligové minuty dávkuje po kapkách.

Vyrovnávací gól proti Brnu mu do základní sestavy v Plzni nepomohl, šanci tak dostal alespoň v poháru. A rozhodně nezklamal. Díky dobré hře tělem si pokrýval míče, rozdával je spoluhráčům, navíc jednou skóroval. Plnohodnotně se tak zapojil do boje o pozici útočné jedničky. Tím spíše, že Vašíček stále léčí zranění a Tomáš Malec ztratil týden přípravy reprezentováním Slovenska.

Autor: Marek Valko