Olomoucký mančaft srovnal po přestávce, když využil početní převahy a pokutového kopu.

Neuběhlo ani šedesát vteřin a přerovský záložník Bielko se se spoluhráči radoval, svou individuální akci zakončil přesnou střelou pod břevno Zbořilovy branky.

„Získal míč na vlastní půli a už tam se měl přerušit. Neatakovali jsme ho a pak to ještě trefil. Byla tam systémová chyba. Než jsme se z toho vzpamatovali, tak to chvíli trvalo a první poločas nebyl moc dobrý,“ konstatoval domácí trenér Karel Trnečka.

O něco spokojenější mohl být díky výsledku první části hry přerovský kouč Matějíček: „Na Sady jsme se připravovali celý týden, chtěli jsme konečně urvat tři body. Tomu napovídalo, že jsme dali hned v první minutě gól. Hra se pak přelévala ze strany na stranu, bylo to bez dalších výrazných gólových šancí,“ mínil trenér Viktorie.

Zázemí areálu v Sokolské (na snímku) i Alšově ulici bude kvůli dluhům do odvolání bez topení či teplé vody.
Nové vedení fotbalové Viktorky odhaluje "kostlivce ve skříni"

Po přestávce se výkon domácího celku zlepšil.

„Obzvlášť po tom vyloučení jsme se zvedli. Pak už jsme měli drtivý tlak. Ale přišlo mi, že všechno bylo jen po vápno,“ řekl novosadský kormidelník.

Právě oslabení, ve kterém hrál Přerov od 64. minuty, se ukázalo jako rozhodující. Při rozehrávání standardní situace se v náběhu skácel David Dvorský a sudí ohodnotil počínání kapitána Přerova Ondřeje Václavíčka bez předchozího napomenutí červenou kartou.

„Ten moment mě zaráží. Pouštěl jsem si to asi pětkrát na videu. Viděl jsem tam po rozehrání přímého kopu jasný faul hráče Sadů,“ prohlásil kouč Matějíček a pokračoval: „Mluvil jsem s Václavíčkem po zápase a říkal, že soupeř na něm visel, on se mu chtěl vysmýknout a možná mu trošku loktem dal, ale protože se z toho chtěl vymanit. Nebyl to úmysl. To, že rozhodčí písknul faul proti nám a hned dal červenou kartu, to je pro mě nepochopitelné,“ zlobil se přerovský kouč.

„Neviděl jsem to, byla tam standardka, chumel hráčů a protihráč ho prý trefil loktem do břicha. Nevím, rozhodčí byl blízko,“ nechtěl hodnotit klíčový výrok Karel Trnečka.

Jasně pak vypadal zákrok ve vápně na druhé o pět minut později. Po faulu na Režného se kopala penalta. Střídající forvard Jiří Schlimbach nadvakrát se štěstím proměnil a stanovil výsledku konečnou podobu na 1:1.

„Hosté hodně zdržovali, pořád leželi. Samozřejmě chtěli uhrát nějaké body, když jsou ještě v tabulce za námi. Bohužel jsme ztratili další dva body doma. Po výhře v Havířově to není úplně dobré. Ale druhý poločas nebyl herně špatný. Věděl jsem, že Přerov má kvalitní obranu s Bubeníkem a Zimčíkem,“ hodnotil Karel Trnečka, kterého trápí útočná fáze novosadského výběru. 

„U Režného to ještě není ono, měl by dávat víc gólů. Schlimbach začal teprve trénovat. Ještě není stoprocentní, snad nám ještě pomůže a bude posilou," řekl na adresu vytáhlého hosta ze Sigmy a podzimního kanonýra Nových Sadů kouč Trnečka.

FK Nové Sady – 1. FC Viktorie Přerov 1:1 (0:1)

Branky: 70. Schlimbach – 1. Bielko. Rozhodčí: Černoevič – Slaminka, Duda. ŽK: Hodis, Dlouhý, Brhel – Koller, Blažkovský. ČK: 64. Václavíček. Diváků: 185.

Nové Sady: Zbořil – Dlouhý, Samek, Navrátil, Hodis (74. Hodis) – Kopp, Škoda – Brhel (61. Schlimbach), Dvorský, Kryl (61. Mica) – Režný. Trenér: Karel Trnečka

Přerov: Čech - Zimčík, Bogdaň, Bubeník - Koller, Hýbner, Bielko (66. Chuda), Kytlica - Blažkovský (90. Malenda), Dostál (75. Rybka), Václavíček. Trenér: Jaroslav Matějíček.