Utkání se Slovanem Bratislava se hraje v Moravské Třebové a je součástí Česko-Slovenského fotbalového týdne, který se konal v uplynulých dnech také v nedalekých Svitavách a Litomyšli.

Trenér olomouckých fotbalistů Martin Kotůlek stejně jako před týdnem, kdy Hanáci sehráli dvě utkání v Žilině (0:2 a 4:0), rozdělí mužstvo na dvě skupiny.

„Jedna bude hrát proti Slovanu, druhá pojede do Nitry," řekl pro klubový web.

Kotůlek chce vidět především hráče, kteří jsou v Olomouci na testech.

„Každý 
z hráčů by měl odehrát zase celé utkání. Možná na některých postech, kde už hráče známe a nepotřebujeme tolik zkoušet, po poločase prostřídáme. Ale znovu tým rozdělíme tak, abychom co nejvíce viděli hráče, kteří přišli," vysvětlil Kotůlek.

Na zkoušce jsou v Sigmě čtyři defenzivní hráči.

Levý bek Ben Sweat ze Spojených států, Srb Mihajlo Jovanovič, který hrál druhou ligu za HFK Olomouc a dvojice fotbalistů, které v olomouckých barvách čeká premiéra.

Jednak je to ukrajinský reprezentant do 21 let Dmitro Kušnirov, jenž už byl na testech v Sigmě během jara a zahrál si i zápas v juniorské lize.

Dále potom Slovák Jakub Bartek, který je taktéž juniorský reprezentantem své země. Do Olomouce přišel z Prešova, který sestupuje ze slovenské Corgoň ligy.

Poslední zápasy před Rakouskem

Volno od Kotůlka dost možná dostanou Pavel Dreksa 
s Michalem Ordošem. První týden oba strávili pouze běháním bez míče. V tomto týdnu už se ale oba zapojili i do přípravy s mužstvem.

„Bude záležet na tom, jak se budou oba cítit. Jsou to hráči, které zkoušet nemusíme, hlavně se musí dobře nachystat na ligu," řekl Kotůlek s tím, že přednost dostanou spíše novicové.

Hrát proti slovenským soupeřům pravděpodobně nebude záložník David Houska, který laboruje s lehkým zraněním, 
a také útočník Zdeněk Klesnil.

Pro Sigmu se jedná o poslední dvě utkání před odjezdem na herní soustředění do Rakouska, kde se postupně utká s ukrajinským Dněpropetrovskem (2. července), ruskými kluby Krasnodarem (4. července v Unterschützen) 
a Samarou (6. července 
v Söchau) a německým Kaiserslauternem (8. července 
v Bad Waltersdorfu).

„Kádr pro soustředění uzavřeme po utkání s Nitrou, o víkendu. Je možné, že si tam vezmeme ještě více hráčů, uvidíme," prohlásil Kotůlek.

Utkání v Moravské Třebové mezi Sigmou a Slovanem začíná v 18 hodin.