„My se musíme dívat dopředu a soustředit se na další zápasy," řekl.

REPORT ze zápasu SIGMA vs. SPARTA

Jak byste zhodnotil zápas?
Sparta vyhrála zaslouženě. Má neuvěřitelnou formu. Od zápasu s Plzní svůj výkon ještě zlepšuje. Bylo pro nás těžké držet s ní krok. Snažili jsme se být aktivní, narušit rozehrávku. I tak si ale dokázala vytvořit šance.

Nakonec jste ale dostali gól z nepovedeného centru.
Mrzí mě, že když už jsme některé šance Sparty přežili, tak jsme si nakonec dali góly sami. U prvního byl špatný odkop. U druhého chtěl Hořava trefit protihráče na aut, ale odrazilo se to špatně a zbytečně jsme ztratili míč. Třetí byl jasná ofsajdová situace, ale někde se tam objevil Schulmeister. Nevím, kde se tam vzal, nebo kam se díval. Ale ofsajd to nebyl a dostali jsme třetí gól. Musíme se ale dívat dopředu a soustředit se na další zápasy.

V podzimní zápase jste hlavně ve druhém poločase dokázali Spartu přehrát a vlastně jste otočili zápas. Co se o d té doby změnilo?
Zatímco Sparta přivedla hotové hráče, tak my jsme hráče nepřivedli nikoho a ještě nám hráči odešli. Sparta má navíc Lafatu, Váchu a Bednáře. Nám odešel Rossi, Hubník, Heinz a přišli jen hráči z mládeže. To je rozdíl, když chcete hrát o špičku. Všechna mužstva okolo nás posílila, u nás to bylo opačně. Sparta, když potřebovala přivést hotového hráče, tak ho dovedla. V Olomouci to nejde, to je realita.

Jste po této porážce už definitivně ze hry o titul?
Zbývá osm zápasů, 24 bodů ve hře, my máme ztrátu osm bodů, takže asi ano, jsme ze hry o titul. Teoreticky je to ještě možné dohnat, ale Sparta i Plzeň by museli třikrát prohrát a my všechno vyhrát. Tak to asi je.

Souhlasíte s tím, že v české lize jsou momentálně jen dvě top mužstva Sparta a Plzeň, na která ostatní nemají?
Je to tak. Dlouhodobá tabulka nelže. Tam se nedá nic oklamat. Třicet zápasů je hodně. Pokud si Sparta a Plzeň nic nepokazí samy vnitřními problémy, jako třeba Sparta v minulosti, tak mají kvalitní kádry na to, aby lize vládly. My se můžeme snažit je potrápit. Sparta byla stoprocentně zdravá, my jsme do toho šli s handicapem. Ale momentálně, když se na Spartu podívám, tak to asi nejsme schopní zvládnout ani v momentě, kdy jsme všichni zdraví a v pohodě.