Úvod zápasu vyšel lépe hostům. Nejdřív vystrašil z trestného kopu Procházku i litovelské diváky Navrátil, který trefil tyč.

Ale domácí čisté konto přežilo, stejně jako po dorážce Šinogla, který mířil nad. Ovšem dlouhého trvání bezbrankový stav neměl. Už po čtvrt hodině se protáhl ze středu hřiště až do gólové šance Šinogl a podél procházky otevřel skóre.

Třetí šance – druhý gól. Losiny byly v Litovli v první půli mimořádně produktivní. Na oblouček za stopera Jindru si naběhl Navrátil a osvědčil pověst kanonýra. Suverénně přehodil Procházku a hosté vedli už 2:0.

Snaha domácího Tatranu byla dlouho pouze platonická. Ve 37. minutě se ale jako starý mazák zachoval osmnáctiletý střední záložník Krajc. Na vápně dostal dost času a prostoru, načež odražený míč poslal technicky krásně za Hatalova záda. Losinský brankář se ani nepokoušel o zákrok, byl by zbytečný.

Totéž platilo brzy po přestávce, kdy se do listiny střelců zapsal další mladíček v domácí sestavě Dokoupil. Bednář vystřihl kličku „zidanovku", míče se chopil Dokoupil a s přehledem vyrovnal.

Domácí ale v 52. minutě propadli z bránění standardních situace a Losiny opět vedly. A když navíc v 80. minutě utekl Šinogl a znovu chladnokrevně skóroval, zdálo se být rozhodnuto.

Jenže domácí ještě oživili skomírající naději na body. Dlouhý míč do pokutového území sledoval důrazný Bednář a střídající Kocourek si vstřelil vlastní gól.

Jenže neskutečná zápletka pokračovala. Bednář při návratu zpět k půlicí čáře podle sudího Částečky nakopl jednoho z protihráčů, dostal druhou žlutou kartu, tudíž i červenou, a musel do sprch.

Ovšem ani v deseti se Litovel nesložila. V 89. minutě pak napsal tečku za dramatem další střídající borec a loni ještě dorostenec Jakub Chrudina. Z voleje uklidil balon do sítě a uzavřel bohatý střelecký účet.

Losinský hrající kouč Jiří Mika byl po výsledku pochopitelně trochu zklamaný.

„Asi převládá trochu zklamání. Dali jsme venku čtyři góly a jen naší chybou jsme přišli o vítězství. Měli jsme vyřešit více brejkových situací, kterých jsme měli dost. Domácí už v závěru jenom nakopávali. Nepozorností obrany i brankáře jsme jim doslova darovali vyrovnání," řekl.

„Na druhou stranu máme v týmu kluky převážně z nižších soutěží a na krajské úrovni s nimi předvádíme velmi dobrý líbivý fotbal. Diváci dnes mohli být, myslím spokojení," doplnil Mika.

V Litovli byli s bodem vzhledem k průběhu zápasu spokojení.

„Chyběli nám dva důležití hráči Šrom a Miklánek kvůli vyloučení v minulém zápase. Ve středu zálohy tak nastoupili dva věkem ještě dorostenci. Zhostili se toho velmi dobře, oba dali gól, na druhou stranu bylo vidět, že nám zkušenosti chyběly. Dostat doma čtyři góly to je šílené," řekl trenér Litovle Jaroslav Šišma.

„Před týmem ale můžu jen smeknout klobouk. Dvakrát se z toho kluci dokázali psychicky dostat a stáhli dvougólové manko, podruhé navíc ještě v deseti. Bod je pro nás zlatý. Losiny byly celkově lepší než my. Hlavně silnější v kombinaci," přiznal Šišma.

Mrzelo ho jen zbytečné vyloučení Bednáře, který bude jistojistě nějaký čas chybět. „Je to velká nedisciplinovanost. Zase budeme muset sestavu lepit a hrát v jiném složení. To se prostě stávat nesmí," dodal trenér Litovle.

Tatran Litovel – Sokol Lázně Velké Losiny 4:4 (2:2)

Branky: 37. Krajc, 47. Dokoupil, 81. Bednář, 89. Chrudina – 15. a 80. Šinogl, 21. Navrátil, 52. Křepský. Rozhodčí: Částečka – Kubíček, Grečmal. ŽK: Otava, Bednář – Vacek, Šimák. ČK: 82. Bednář. Diváků: 200.

Litovel: Procházka – Otava, Fidler, Jindra, Krátký – Kučera, Dokoupil (85. Vaca), Krajc, Čep (76. Baránek) – Šilberský (67. Chrudina), Bednář. Trenér: Jaroslav Šišma.

Velké Losiny: Hatala – Nedvěd, Mika, Křepský, Šimák – Hložánka (66. Kocourek), Šinogl, Smrž), Vacek – Uvízl, Navrátil. Trenér: Jiří Mika.