„Je to trošku úleva po tom našem začátku na podzim, kdy jsme si to sami některými zápasy zkomplikovali. Teď jsme rádi, že už máme postup jasný," přiznal obránce Martin Šindelář.

Olomoucký rodák byl před rokem u sestupu Sigmy a teď cítí určitou satisfakci, že pomohl vybojovat nejvyšší soutěž zpátky na Hanou. „Ale pořád tam je to zklamání, že jsme vůbec spadli," přiznal Šindelář.

„Oslavy proběhnou, ale bude to v nějakých mezích, protože víme, že o víkendu nás čeká zase utkání a my sezonu chceme dotáhnout tak, abychom skončili na prvním místě," dodal čtyřiadvacetiletý Šindelář.

Fotbalisté Sigmy si na středu nechystali žádné speciální a velké oslavy. „Byly v plánu jen tak letmo. Po první půlce jsem byl naštvaný, že nic nebude," smál se Michal Ordoš, který narážel na poločasový stav 0:0.

Ve druhém dějství však Hanáci zabrali a dvěma góly strhli vítězství na svoji stranu.

Po zápase bylo před olomouckým kotlem živo. „Fanoušků přijelo dost. Jsem rád, že to tak dopadlo a užili jsme si to aspoň trošku. To hlavní ale asi bude až v sobotu. Nějaký Leoš Kalvoda, co nás trénuje, má dělat kotouly a takové věci. Bude to kulturní vložka pro lidi," usmíval se Ordoš.

„Musíme sezonu dohrát se ctí. Myslím, že to zvládneme, protože už budeme hrát jako uvolněný mančaft. My máme problémy, hlavně když hrajeme pod tlakem," konstatoval olomoucký tvůrce hry.

„Chceme skončit první, takže ty tři zápasy nevypustíme," potvrdil David Bystroň.