Přesto trenér Ladislav Onofrej, který zaskakoval za potrestaného Václava Jílka, nedokázal zůstat nad věcí a popíchnul novináře.

„Váš článek byl pro nás neskousnutelný,“ řekl na adresu Deníku.

Jak hodnotíte vítězné derby?
Musím vyzdvihnout charakter hráčů, hlavně tu touhu po vítězství. Zaslouží si absolutorium za odvedený výkon. Dokázali jsme vyvrátit předzápasové prognózy, které byly v prospěch Baníku. Hodně lidí a nějakých kritiků a odborníků ukazovalo na to, že tento zápas nezvládneme a budeme tahat za kratší konec. Některé okolnosti v týdnu hrály proti nám… Jsem rád, že jsme to vyvrátili, i když se hodně hráčů do středy potýkalo s nějakou virózou.

Jaké okolnosti máte na mysli?
Analýzy, respektive články, které se objevily v oblastních, krajských a možná i celostátních novinách. Přestože jsme odehráli slušný zápas v Jablonci, byli jsme za něj kritizovaní.

Skoro deset tisíc fanoušků sledovalo porážku Baníku v Olomouci.
To byl hukot! Sigma skolila Baník, vidělo to skoro 10 tisíc diváků
Modré mašině na jaře trochu klesly otáčky...
ANALÝZA: Proč Sigma na jaře tápe?

Neměli byste být trošku nad věcí, když jste na třetím místě?
Řeknu vám jednu věc: jsme na třetím místě s mužstvem, které máme. Tato věta vystihuje vše. Měli byste pochopit, že tito chlapci jsou odchovanci, někdy mají výkonnost vyšší, někdy nižší. Nebudu vám tady vykládat nějaké pohádky, ale analyzovat nějaké mužstvo a nevědět podstatu problémů…

Tím máte na mysli text, který v Deníku vyšel v úterý?
Ano, konkrétně ten váš, byl pro nás neskousnutelný. Napíšete dlouhý článek, ale pravda byla jenom v posledním odstavci. A ten znegoval celou vaši předešlou práci. Když si to přečtete zpětně, tak to tam uvidíte. Někdy to vyprovokuje trenéry, někdy hráče. Jestli je vaším účelem nás nasrat, tak to děláte správně.

Proč bych vám chtěl škodit?
Nechci to rozebírat, není to na místě. Ale vy máte dostatek času na psaní článků nebo analýz, takže je třeba si zjistit i to, kde opravdu je nebo není problém. A pokud si za tím článkem stojíte, pak nevíte, kde ten daný problém je. Máme na to jiný pohled.

Objektivní novinář by vždy měl mít svůj pohled. Nejsme klubové médium.
Jasně, rozumím. Jen říkám, co vím já a co víte vy.

Jakub Plšek slaví vítězný gól do sítě Baníku
Šťastný střelec Plšek: Takovou atmosféru bych chtěl v každém zápase
Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 17. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru