Na vysoký míč se nedostal gólman Miloš Buchta a Baník si připsal jedinou trefu zápasu.

Ostřílený kapitán a strážce olomoucké branky měl po zápase smíšené pocity.

Skončila vaše série neporazitelnosti. Jak moc vás bolí poslední utkání?
Strašně nás to mrzí, protože teď máme tři nebo čtyři měsíce do dalšího zápasu. Chtěli jsme na závěr vyhrát. V prvním poločase jsme nepředvedli náš výkon. Nevím proč. Báli jsme se něco vymyslet. Druhý poločas byl z naší strany velmi dobrý, ale bohužel když nedáme takovou šanci, jakou měl Tomáš Chorý, tak nemůžeme na Baníku uspět. Ostrava hrála velmi organizovaně a potvrdila, že s námi patří k favoritům na postup.

Po obdržené brance jste se hodně rozčiloval. Kde byl problém?
Řval jsem si hodně dopředu na ten úplně jednoduchý centr. My si takhle dáváme góly. Plša tam vyskakoval do balonu, byl tam souboj. Ale pořád si myslím, že se dá uhnout. Řval jsem pět sekund dopředu. Byl to jasně můj balon. Chce to uhrát, ale takové zápasy se stávají. Minule zahrál Plša výborně, dnes možná neměl takovou podporu od kluků. Porážka nás mrzí, ale jdeme dál, jsme favorité. Závěr jsme si trochu pokazili, chtěli jsme dovolenkovat s větším náskokem, ale musíme uznat kvalitu Baníku. Ta porážka musela jednou přijít.

Vnímali jste prohlášení trenéra Baníku Petržely, že Olomouc určitě nevyhraje?
To jsou takové hecovačky přes noviny. V prvním poločase byla Ostrava sebevědomá v každém souboji. V kabině jsme si k tomu něco řekli, druhý poločas pak byl výborný. Měli jsme tam dvě šance, jedna byla stoprocentní. Nevím, proč jsme selhali, takové šance musíme dávat. Dnes jsme ztratili minimálně bod. Jindy jsme zase otočili třeba proti Vítkovicím zrovna na tomto stadionu. Je to vyrovnané, jsme spokojení, že máme šest bodů na třetího a čtvrtého. Připravíme se na jaro a budeme ještě lepší.

Vyčnívá Baník kvalitou nad ostatními druholigovými klu­by?
Zrovna jsme teď měli dva zápasy, kdy jsme se na Baník nemohli moc připravit. Nechci nikoho urazit, ale byly to mančafty jako ze třetí nebo ze čtvrté ligy. Dát někomu sedm nula, to vás ten zápas ani nebaví. Opava v zápase s námi byla možná ještě lepší než Baník, uhráli jsme se štěstím remízu. Baník bude další aspirant. U Budějovic uvidíme, také mají dobré organizované mužstvo a jsou doma stoprocentní. Čtyři mančafty se o to poperou, my si věříme.

Posílit třemi hráči a hrajeme střed 1. ligy

Jak byste byl před sezonou spokojen s 37 body, které nyní máte?
Ani jsem tak nekalkuloval. Šli jsme od zápasu k zápasu. Něco nám nevyšlo na začátku, ale postupně jsme tahali nějakou sérii. Bodový zisk máme dobrý.

Mladí hráči se na podzim ukázali, možná o ně bude zájem v lize. Co byste jim poradil jako nejzkušenější ze Sigmy?
Možná jsme tentokrát viděli takový malý prvoligový zápas a na některých klucích bylo vidět, že pod tlakem je to daleko horší než bězný druholigový zápas v Třinci nebo doma s Ústím. Nechceme nikoho shazovat. Máme šikovné kluky a věřím, že se klubu podaří je udržet. Bylo by zbytečné je teď pouštět. Chceme postoupit a pak tam hrát i důstojnou roli, byla by škoda rozprodat nejlepší hráče.

Potřebuje olomoucký tým posílit?
No kdybych to řekl upřímně, tak na druhou ligu ne. Tam nemáme konkurenci. I když jsme prohráli, tak to bylo nešťastné. Ve druhém poločase jsme Baník nepustili skoro ani na půlku, možná nějaké brejky měli. Ale na první ligu určitě. Možná nějací tři hráči kdyby se přivedli. Do každé formace někoho zkušenějšího, od koho by se mohli mladí učit. Pak věřím tomu, že bychom hráli v lize střed tabulky.