Na umělce Androva stadionu kralovala domácí Sigma B, která tým Holice přestřílela v poměru 4:2.

První poločas byl po většinu času vyrovnaný.

V úvodní vyložené šanci zápasu selhal holický Marek Heinz, který z dorážky netrefil prázdnou branku.

Z následného protiútoku béčko Sigmy Holici potrestalo úvodním gólem z kopačky Chorého.

Za minutu bylo ale srovnáno, když po centru z pravé strany přesně hlavičkoval Korčián.

Před koncem první půle domácí přidali svůj druhý gól, když krásnou akci zakončoval střelou do odkryté brány Holub. Velký podíl na vstřelené brance měl jeho kolega z útoku Stříž.

Ve druhém poločase měla rezerva Sigmy převahu a rychle přidala další dvě branky zásluhou Adama Ševčíka.

Potom se hra uklidnila, ale chvíli před koncem utkání ještě snížil střídající Pezzotti, jenž hlavičkou uzavřel skóre na konečných 4:2.

„Hlavně první poločas byl dobrý, do třicáté minuty byl zápas hodně vyrovnaný. Od pětatřicáté minuty už jsme byli lepší. Ve druhém poločase, kdy se to prostřídalo, jsme měli půlhodiny také herně navrch," pochvaloval si trenér béčka Sigmy Josef Mucha, který viděl určité rezervy v obranné činnosti.

„Máme hodně dobrých akcí dopředu, ale taková ta zpátečka a přepnutí na defenzivu, na tom ještě hodně musíme pracovat," dodal.

Podobně mohl hovořit i holický kouč Jiří Derco.

„První poločas měl z naší strany kvalitu, měli jsme dobrý pohyb i solidní příležitosti, které jsme neproměnili. Akorát mě mrzí, že jsme inkasovali po individuálních chybách," uvedl Derco, který v prvním poločase znovu otestoval slovenského brankáře Tomáše Lešňovského z Ružomberoku.

„Svoji kvalitu, stejně jako v minulém zápase, předvedl. Musíme si to vyhodnotit, na nějaké závěry je zatím, myslím, ještě brzo. Brankář je teď ale pro nás priorita," konstatoval Jiří Derco.

SK Sigma Olomouc B – 1. HFK Olomouc 4:2 (2:1)

Branky: 48. a 55. A. Ševčík, 22, Chorý, 44. Holub – 23. Korčián, 86. Pezzotti.

Sigma B: 1. poločas: Neuer – Hála, Koutný, Maceček, Jemelka – Holub, Texl, Kalvach, P. Ševčík, Stříž – Chorý. 2. pol.: Neuer – Hladík, Koutný, Texl, Hýbl – Vichta, Kalvach, Richter, Buchvaldek, Tomeček – A. Ševčík. Trenér: Josef Mucha.

HFK: Lešňovský (45. M. Stehlík) – Dadák, Hlavica, Lukášek (45. Kršák), Matyska – Štěpánek (46. Hornich), Hromek, Bednář (46. Buček), Tögel (46. Kopecký) – Korčián (46. Žondra), Heinz (46. Stehlík, 70. Pezzotti). Trenér: Jiří Derco.