I tak Hanáci v každém utkání bodovali a nadále vedou tabulku Superligy.

„Byli jsme po zápase zklamaní, protože jsme ho měli skvěle rozehraný a přišla spousta lidí, kteří nám fandili, za což jsme rádi. Každý duel nemůžeme vyhrát a tento jsme si jednoznačně prohráli sami," posteskl si olomoucký hráč Ivo Lošťák.

Domácí celek vedl sedmnáct minut před koncem 5:2, ale utkání v penaltách ztratil.

„Je to určitě ztráta vzhledem k vývoji zápasu, kdy jsme dvakrát vedli o tři branky. Velká škoda, šlo o velice dobré utkání, bohužel se špatným koncem pro nás," litoval Lošťák.

Zato Jihlava si podruhé v řadě připsala penaltový triumf 6:5, v předchozím kole doma stejným poměrem zdolala Most a poskočila na čtvrtou příčku.

„Výhra je velmi cenná, protože nám chyběla spousta kluků, ale dokázali jsme si, že i v takové sestavě můžeme hrát s kýmkoli. Doufám, že nás toto vítězství nakopne do dalších zápasů," přál si jihlavský gólman David Kubica.

Když přitom Olomouc po třinácti minutách druhé půle skórovala třikrát zásluhou Iva Lošťáka, Jakuba Krejčího, Tomáše Režného a odskočila do třígólového vedení, sotva někdo pochyboval o její výhře.

„Vedli jsme, čas jsme ani pořádně nesledovali, protože každé utkání si jdeme užít. Byli jsme v takové euforii a dostávali prapodivné góly. Zatímco jsme dali krásné branky, soupeř nám vstřelil většinou ušmudlané po zemi a ještě jsme si na 4:5 dali vlastní gól. Dvě minuty před koncem utkání jsme měli výhodu trestného kopu a netakticky jsme soupeři nabídli míč. Vyměnil brankáře, hrál power play a chvíli před koncem vyrovnal," popsal ztrátu náskoku Lošťák.

Jihlavu nakopl záhy po páté obdržené brance její kapitán Adam Průcha.

„Od té chvíle kluci začali jezdit a dostávat se do šancí. Byla jen otázka času, kdy přidáme další gól, i když ten na 5:5 přišel po šťastné teči pár vteřin před koncem při power play," líčil jihlavský gólman.

Čtvrtou hostující branku si připsal Tomáš Poul a 35 sekund před koncem srovnal Průcha, který završil hattrick.

Rozstřel načal úspěšně olomoucký kapitán David Kobylík, jehož na druhé straně napodobil Roman Vyskočil. Pak se vyznamenal jihlavský brankář Kubica, který zneškodnil pokusy Petra Kobylíka a Davida Lošťáka.

„Hned při první penaltě mi spoluhráč Adam Průcha poradil, abych zůstal stát, takže mi bylo jasné, že musím jít do strany, protože Průchyče člověk nesmí poslechnout," culil se Kubica. „Směr jsem sice vystihl, ale penaltu jsem nechytil. U zbylých dvou jsem naznačil pohyb do jedné strany, šel na druhou a dvakrát mě to trefilo," pronesl lakonicky hostující brankář.

Jihlavský kapitán Průcha sice svůj pokus taky neproměnil, ale Poul při rozhodujícím nezaváhal.

„Penalty jsou loterie a nezvládli jsme je, brankář míč dvakrát vyrazil. Říká se, že penalta se dá jen špatně kopnout… Chyběl nám citelně Pavel Kryl II, který má sádru na ruce, utkání jsme však výborně rozehráli a měli jsme jej dovést do vítězného konce," zopakoval Lošťák.

Olomouc – Jihlava 5:5 (2:1), na pokutové kopy 1:2

Branky: 13. Tošenovský, 19. Čech, 34. I. Lošťák, 36. Krejčí, 43. Režný – 27., 44. a 60. Průcha, 50. a rozhodující penalta Poul, 40. Vyskočil. Rozhodčí: Tomiga – Dolanský. Hráno bez karet. Diváci: 140.

Olomouc: Jaroslav Běhalík – Ivo Lošťák, David Lošťák, David Kobylík, Petr Kobylík, Pavel Kryl I, Jakub Krejčí, Antonín Čech, Tomáš Režný, Jakub Tošanovský, Peter Kmecík.

Jihlava: David Kubica – Ondřej Lapeš, Adam Průcha, Tomáš Poul, Pavel Heřmánek, Dominik Procházka, Roman Vyskočil, Lubor Trojánek.