Trenér Sigmy Roman  Pivarník rozložil zátěž mezi více fotbalistů a do obou poločasů poslal dvě různé jedenáctky.

„Byl to pro nás poslední zápas na umělé trávě a nechtěl jsem riskovat zranění hráčů," uvedl Pivarník.

Sigma v úvodu přežila šanci Čtvrtníčka, který trefil břevno, a vzápětí udeřila z kopačky Jakuba Petra. Druhý gól mohl přidat Ordoš, který ovšem rovněž orazítkoval brankovou konstrukci, na druhé straně chybělo ke gólu při pokusu Biolka jen velice málo. Po půlhodině hry si do vlastní sítě srazil Faltův centr holický obránce Murin.

Chvíli na to se ze standardní situace krásně trefil i s přispěním břevna holický David Kobylík a bylo to 2:1, skóre prvního poločasu pak uzavřel Doležal, který Sigmě vrátil dvougólový náskok.

Ve druhém dějství byl dlouho k vidění pouze festival spálených šancí. Varadi během chvilky dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci. V 80. minutě se tak HFK dočkal snížení, když se hlavou po Bučkově centru prosadil Korčián.

V posledních minutách zápasu holická obrana přestala fungovat a Sigma přidala ještě dvě branky zásluhou Hály a Varadiho a skóre se tak zastavilo na 5:2.

„Dostali jsme pět gólů, škoda toho posledního, ten byl zbytečný a ten mě mrzí. Sigma byla lepší, je vidět, že mají velkou kvalitu. Hráli jsme s mužstvem, které je čtvrté v lize, takže ten rozdíl asi musel být poznat," konstatoval holický trenér Oldřich Machala, který v zápase postrádal srbskou posilu do obrany Mihailo Jovanoviće i útočníka Libora Žondru.

„Je vidět, že nám Libor hodně chybí. S tím zatím máme velké problémy. Máme hru založenou na útočníkovi, který nám podrží balon. V první půli se to Nekudovi tolik nedařilo, ve druhém poločase Korčián splnil roli útočníka víc," prohlásil Machala.

Jeho protějšek Roman Pivarník dal znovu příležitost některým mladíkům z juniorky.

„Bylo to proto, aby se trochu etablovali do prvního mužstva. Jsem rád, že jsme si šance vytvořili, řešili jsme je docela dobře, chybělo jen trošku štěstí," hodnotil trenér Sigmy poslední přípravný zápas na umělé trávě.

V úterý Sigma odlétá na herní soustředění do Turecka, kde odehraje tři zápasy. Generálku na start první ligy Hanáci odehrají na Andrově stadionu se Slováckem.

SK Sigma Olomouc – 1. HFK Olomouc 5:2 (3:1)

Branky: 7. Petr, 28. vlastní Murin, 42. Doležal, 86. Hála, 90. Varadi – 32. Kobylík, 80. Korčián. Rozhodčí: Plesar – Gallo, Svoboda. ŽK: Falta, Pospíšil, Varadi. Diváků: 300.

Sigma: 1. pol.: Reichl – Janotka, Dreksa, Štěrba, Falta – Houska, Pospíšil, Ordoš – Schulmeister, Doležal, Petr. 2. pol.: Reichl – Sukup, Koutný, Šindelář, Javůrek – Hála, Habusta, Hořava, Navrátil – P. Ševčík (78. Nešický), Varadi. Trenér: Roman Pivarník.

HFK: Šrom (46. Karabina) – Dadák (46. Kopecký), Čep (46. Lukášek, Murin (76. Buček), Šimko – Biolek, Kovář (65. Tögel), Bednář (73. Chmelo) – Čtvrtníček (46. Hromek), Kobylík, Nekuda (46. Korčián). Trenér: Oldřich Machala.