Předzápasová slova olomouckého trenéra Václava Jílka o tom, že se chce jeho tým s vlastními fanoušky rozloučit ofenzivním fotbalem, se začala od začátku naplňovat. Hned první útok Sigmy ve 4. minutě totiž skončil gólem.

Hubníkův křižný pas sice Navrátil nezpracoval, míč se však od Vepřeka dostal na malé vápno. Tam se nejlépe zorientoval Tomáš Malec, který levačkou propálil brankáře Heču. Slovenský forvard nastoupil doma podruhé v základu a trefil se stejně jako proti Jihlavě.

Slovácko se však nechtělo nechat zahanbit a kontrovalo svou typickou akcí, kdy Chvátal našel centrem Doška a hlavičku vytáhlého kanonýra musel na brankové čáře s obtížemi krotit Buchta.

Zajímavá podívaná se na Andrově stadionu hrála i nadále. Krásnou individuální akcí se blýskl Navrátil, jehož pokus vyrazil Heča, a na druhé straně opět zahrozil Došek. Jeho pokus, jak jinak než hlavou, však tentokrát o centimetry minul pravou tyčku.

A uherskohraďišťský klub měl i další nebezpečnou akci. Po zdlouhavé rozehrávce Hubníka se do úniku dostal Havlík, ale Buchta Sigmu podržel a pomohl k udržení těsného vedení před odchodem do kabin.

Nepříjemná situace se odehrála v úvodu druhé půle. Po ostrém centru se srazil Miloš Buchta s Liborem Doškem a hostující kanonýr musel opustit plochu na nosítkách a vystřídat. Pauza fotbalu uškodila, dlouhé minuty se hra odehrávala pouze ve středu hřiště bez výraznějších šancí.

Domácí diváky mohl rozehřát Plšek, ale uzdravenému záložníkovi scházel krok, aby v dobré pozici trefil centr Navrátila.

V nervózním závěru plném žlutých karet se ani jeden tým už do střeleckých příležitostí nedostával. Až do 84. minuty, kdy Malec na hranici šestnáctky přistrčil míč Faltovi, kterého fauloval Reinberk. Dvoumetrový útočník si postavil míč na značku pokutového kopu, s přehledem poslal míč k levé tyči a rozhodl o druhém domácím vítězství v sezoně.

SK Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

Branky: 4. a 85. z pen. Malec. Rozhodčí: Kocourek – J. Paták, Urban. ŽK: Houska, Navrátil, Hála, Vepřek – Došek, Daníček, Valenta, Rada, Reinberk. Diváků: 3568.

Sigma: Buchta – Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek – Šindelář, Houska – Moulis (67. Falta), Plšek (74. Petr), Navrátil (87. Štěpán)- Malec. Trenér: Václav Jílek.

Slovácko: Heča – Chvátal, T. Rada, Břečka, Reinberk – Daníček – Diviš (46. Hlúpik), Valenta, Havlík, Civič (71. Sadílek) – Došek (59. Kone). Trenér: Svatopluk Habanec.

Podrobnější referát o zápase, ohlasy a rozhovory najdete tradičně v pondělním a úterním tištěném vydání Olomouckého deníku.