Tomáši, popište nejdříve vaši krásnou trefu, která v pravém růžku hostující branky vymetla všechny pavouky.
Byl to jeden z mých nejhezčích gólů, které jsem v životě dal. Jestli ne vůbec ten nejhezčí… (úsměv) Zapadl krásně do růžku, akorát pak balon visel v síti, tak si rozhodčí nebyl jistý. Nakonec naštěstí platil, byl bych naštvaný, kdyby se gólman nepřiznal a tak pěkný gól by nebyl uznaný.

Takže vám pomohlo férové gesto brankáře Filipa Muchy?
Nakonec jo. Nejdřív moc nevypadal na to, že se přizná, ale pak říkal, že to gól byl.

Výsledek 3:1 vypadá jednoznačně, ale chvíli jste se strachovali o výsledek, co?
V závěru jsme si to zkomplikovali, když jsme si nepohlídali standardku a dostali zbytečný gól. Jinak si myslím, že jsme měli míč pod kontrolou, až na konci jsme se trošku přizpůsobili jejich hře, kdy to nakopávali. Pak nám ale pomohl gól na 3:1, který dal Ambry (Jan Ambrozek), a konečně jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Panuje teď v kabině po tom nepovedeném startu sezony lepší nálada?
Určitě je to teď lepší. Nevím, čím to na začátku bylo, že se nám moc nedařilo… Možná nám chyběla trošku motivace, ale prostě to nebylo ono. Bylo tam hodně změn, až teď si to začíná sedat. Všechny soupeře přehráváme, chyběly nám jen góly. A ty teď dáváme, takže doufám, že to tak bude pokračovat. Neprohráli jsme už pět kol, takže snad zase najedeme na nějakou naši vítěznou vlnu.

Proč to na začátku nešlo? Museli jste si na sebe s novým koučem Zbořilem hodně zvykat?
Je to změna, s panem Balcárkem jsme něco dokázali. Přišel nový trenér, sám nám říkal, že to pro něj bude těžké a začátek to potvrdil. Ale od začátku se nás snažil namotivovat a otočilo se to. Takový je prostě fotbal. Všichni chodíme do práce a jednou se daří víc, jednou míň.

Byl trenér pod velkým tlakem, když jste z úvodních tří kol uhráli jediný bod?
Neřekl bych, že byl pod tlakem, to on nikdy neřekl nebo nedal na sobě znát. Ale podle mě si trenér vytvořil tlak sám soukromě na sebe, že nám něco musí předat, přestože jsme tu soutěž před rokem vyhráli.

A letos jsou uničovské ambice jaké?
Nebavíme se o tom, chceme hrát zápas od zápasu a bavit se. Začátek nám nevyšel, byli jsme z toho špatní, teď je to lepší. Nikam se nehrneme, ale když zase skončíme první, nikdo se zlobit nebude! (smích)

SK Uničov – 1. HFK Olomouc 3:1 (1:0)

Branky: 44. a 88. Ambrozek, 50. Nuc – 72. Krejčí. Rozhodčí: Denev – Nováček, Šamaj. ŽK: Vasiljev – Horka, Karčmář. Diváci: 260.
Uničov: Uvízl – Juřátek, Rajnoha, Markovič, Koutek – Jeřábek (64. Kasal), Bača (33. Nuc), Vasiljev (82. Dostál), Ambrozek – Krč, Komenda. Trenér: Zbyněk Zbořil.

HFK: Mucha – Drmola, Horka, Plesník – Seibert, Buček, Blažkovský (46. Chlopek), Bořil (70. Spurný), Karčmář – Krejčí, Žůrek (46. Tilkeridis). Trenér: Roman Sedláček.