V úvodu se oba týmy zlehka oťukávaly, na obou stranách došlo k několika útočným akcím, které si ale oba týmy v obraně zatím bez problémů pohlídaly.

Ve 13. minutě ovšem domácí zatáhly míč po pravé straně a prudký centr do vápna zužitkovala prudkou střelou k tyči nejlepší hráčka Blahová– 1:0.

Také druhý gól zařídila Blahová, když dostala přesný centr za obranu a s klidem poslala míč podél gólmanky k tyči.

Hostující hráčky se ale nenechaly zaskočit a již o sedm minut později snížily, když Balusová vyslala výbornou nahrávkou mezi obránkyně Ganiecovou, která si kličkou vychutnala domácí brankařku Horákovou a poslala míč s přehledem do brány.

Ze začátku druhého poločasu byla hra vyrovnaná, ale postupně domácí získávaly více ze hry a ze svého tlaku v poslední patnáctiminutovce ještě třikrát skórovaly. Nejdříve se v 76. minutě trefila ze šestnáctky Podrazilová a další dva góly přidala v samém závěru Blahová.

I přes vysokou porážku ale není o postupujícím zcela rozhodnuto, do konce této nástavby zbývají čtyři kola, kde se může ještě vše pořádně zamotat.

FC NESYT Hodonín – FK Nové Sady 5:1 (2:1)

Branky: 13., 29., 82. a 86. Blahová – 36. Ganiecová. Rozhodčí: Blažek P. – Kukula, Hlavinaka. Diváků: 40.

Hodonín: Horáková – Lokajová (51. Lasáková), Podrazilová, Bučková, Vacenovská, Dřímalová, Machová (37. Fojtů), Blahová, Šťastná, Kudláčková, Bílíková. Trenér: Jan Dohnálek.

Nové Sady: Lakomá – Nováková, Kopečková, Vytřísalová, Hrabalová, Móri, Harenčáková, Mokrušová, Balusová, Ganiecová, Dosoudilová (46. Kubová). Trenér: Pavel Rücker.

Autorka: Marcela Míšelnická