„Konečně se nám podařilo v obraně udržet nulu. Dali jsme jen jeden gól, ale nakonec to stačilo k vítězství. Zasloužili jsme si vyhrát. Tentokrát tam kluci dali srdíčko," řekl trenér Nových Sadů Karel Trnečka.

Jeho týmu vyšel úvod zápasu, ve kterém měli Hanáci převahu. Útočník Režný šel sám na bránu, avšak neuspěl.

Nové Sady měly možnosti také ze závarů po standardních situacích. Gól ale nepřišel, naopak do hry se dostali domácí.

„Také pak měli vyloženou šanci, ale v sólu vychytal protihráče Kalina. Podržel nás," chválil trenér Trnečka.

Olomoucký celek tahal za delší konec provazu zase ve druhé půli, rozhodující gól obstaral obránce Tomáš Kopp. Ten rozehrával v 68. minutě nakrátko do rohového praporku, nakonec se mu ze strany podařilo k tyči propálit petrovického gólmana Pacanovského.

Po vyběhnutí gólmana mohl ještě zvýšit Škoda, ale odražený míč do opuštěné branky z třiceti metrů neumístil.

„Pojistku jsme nedali, měli jsme nadějné šance z protiútoků, když Petrovice otevřely hru. Ale jsme rádi za tři body," komentoval Karel Trnečka a doplnil: „Kluci jsou obrovsky šťastní, že se jim to konečně podařilo protrhnout a získali jsme tři body. Všichni zaslouží pochvalu za bojovnost," spokojeně pravil novosadský kouč.

Olomoučané by se mohli odrazit k výraznějšímu zlepšení.

„Ještě to není to optimální. Obrana nám hraje pohromadě dva tři roky, vrátil se nám Kopp a Hodis, stopeři taky zahráli velice dobře," byl spokojen s defenzivou Karel Trnečka.

Týmy z Olomouckého kraje čekají další divizní souboje až ve státní svátek 28. září.

Důvodem odkladu je účast hráčů na kvalifikaci mistrovství Evropy amatérských fotbalistů v Olomouci. Trenérem výběru je právě Karel Trnečka.

„Jsme rádi, že před reprezentační přestávkou jsme vyhráli a mužstvo získá nějaký náboj. Pak ve středu hrajeme důležité utkání se Šumperkem. Bude to zase těžké, v divizi není lehký zápas. Doufám, že se všichni uzdraví a zvládneme to. Eventuálně bychom mohli ještě o jednoho hráče posílit," řekl na závěr.

Petrovice – Nové Sady 0:1 (0:0)

Branka: 68. Kopp. Rozhodčí: Popelák – Buček, Zavřel. ŽK: Puškač, Hanusek, Škuta – Kalina, Samek, Šuba. Diváků: 75.

Nové Sady: Kalina – Kopp, Navrátil, Samek, Hodis – Škoda, Andreev – Alexa (90. Dlouhý), Kryl (82. Maliňák), Šuba (62. Brhel) – Režný. Trenér: Karel Trnečka.