Zápas přitom začal pro Nové Sady výborně, když se v 5. minutě trefil po rohu kanonýr Papica. Opava však dokázala po chybách domácí defenzivy výsledek otočit. Nejprve po zaváhání stoperů srovnal Uvíra a v 57. minutě překvapil brankáře Zbořila střelou z velké dálky Vrána.

„Tyto dva góly byly laciné. Hlavně ten druhý by měl brankář chytat. Na druhou stranu Zbořil nás v mnoha jiných zápasech podržel," konstatoval domácí kouč Karel Trnečka.

Jeho mužstvo se ve druhé půli tlačilo za vyrovnáním a v 83. minutě se dočkalo. Střídající Tomáš Maliňák dostal míč za obranu a přehodil opavského gólmana.

Sady poté mohly strhnout vítězství na svou stranu, ale Navrátil ve dvou šancích selhal. A tak se nakonec radovali hosté. Po standardní situaci a nešťastném odrazu rozhodl o výhře Opavy svým druhým gólem Petr Uvíra.

„Když jsme vyrovnali, byli jsme lepším mužstvem. Ale Navrátil neproměnil dvě vyložené šance a pak jsme dostali smolný gól po standardce," popsal dramatický závěr zápasu Trnečka.

Nové Sady tak nenavázaly na poslední výhru s Karlovicemi a opět potvrdily, že závěry zápasů na jaře nezvládají.

„Byl to pro nás smolný zápas. Už po několikáté jsme dostali gól v závěru. Ať už to bylo třeba se Slavičínem nebo s Havířovem. Ty chyby se opakují," zlobil se Trnečka.

Hlavní příčina je stejná jako v předchozích případech. Úzký kádr a malá účast na trénincích.

„Nechci, aby to vypadalo, že pořád pláču, že nemám hráče. Ale je pravda, že jsem na trénincích v úterý a ve čtvrtek měl šest až osm hráčů, což je málo. Divize se bez tréninků hrát nedá, obzvlášť proti takovému běhavému mužstvu. Ale nechci se vymlouvat. Dostali jsme doma tři góly a to je moc," uzavřel hodnocení Trnečka.

FK Nové Sady – SFC Opava B 2:3 (1:1)

Branky: 5. Papica, 83. Maliňák – 29. a 90. Uvíra, 57. Vrána. Rozhodčí: Novák – Řezníček, Zavřel. ŽK: Kopp, Škoda – Mosler. Diváků: 93.

Nové Sady: Zbořil – Kopp, Navrátil, Samek, Hodis – Škoda, Steklý (63. Maliňák), Alexa, Dlouhý (46. Brhel), Blaha – Papica. Trenér: Karel Trnečka.

ONDŘEJ KAŠLÍK