Na Slovácku zaznamenal premiérovou ligovou branku, která navíc znamenala cenné vítězství hanáckého celku.

V kariéře jej neustále brzdila různá zranění, i proto loni uvažoval, že pověsí kopačky na hřebík.

„Měl jsem problémy hlavně se zadními stehenními svaly a taky se zády, protože mi našli posunutý obratel. Ale není to nic vážného, jsou to nějaké čtyři milimetry, takže žádná hrůza. Někdo to má třeba i víc,“ popisuje Klesnil své zdravotní patálie.

Do Sigmy přišel v roce 2007, jenže se výrazně neprosadil a po třech letech putoval do Opavy. Ve Slezsku 195 centimetrů vysoký forvard dlouho nevydržel a loni se vrátil do Olomouce.

„V Opavě jsem byl hodně zraněný a i když jsem dával góly, tak jsem si tam nerozuměl s některými kluky. Měl jsem takové hodně blbé období,“ přiznal.

Po návratu na Hanou jej ale zařadili do týmu B-mužstva, navíc jezdil hrávat zápasy za divizní Šumperk.

„V létě jsem byl taky na zkoušce v Ružomberoku, kde jsem si způsobil zranění zadního svalu. Já když jsem zraněný, tak z toho bývám vždycky takový zdrblý. Přemýšlel jsem, co bude dál,“ přiznal odchovanec hulínského fotbalu.

Po rozhovoru s trenérem jsem se kousl

Vidina prvoligového fotbalu byla v té době hodně daleko.

„Pak už jsem si říkal, já už na ten fotbal kašlu. Měl jsem v plánu jet do Kanady. Jeden kamarád mi nabídl, že bych tam mohl dělat nějakého zedníka nebo tesaře, prostě něco na barácích,“ vyprávěl Klesnil.

Ještě na podzim ale přišel důležitý zlomový moment.

„Pak jsem si byl jednou sednout s panem Psotkou a on mi naznačil, že mi tu šanci v zimě dá. Říkal mi, ať zabojuji, protože si myslí, že na to mám. Od toho rozhovoru jsem se kousl a řekl jsem si, že do toho dám zase všechno, že to ještě zkusím a vyplatilo se to,“ usmíval se Klesnil.

Premiérový gól věnoval Psotkovi

Ten hodně vděčí i svojí přítelkyni Elišce, která jej na rozhovor za tehdejším koučem Sigmy dostrkala.

„Moc jí děkuji. Řekla mi, Zdendo, neblázni a běž za tím trenérem. Nebýt jí, tak už bych stoprocentně robil v Kanadě a učil bych se angličtinu. Za všechno vděčím jí,“  přemítá Klesnil, který se v sobotu mohl radovat z vůbec první ligové branky kariéry.

„Na to do smrti nezapomenu,“ usmíval se urostlý fotbalista, který důležitý gól věnoval právě Zdeňku Psotkovi.

„Tímto mu na dálku děkuji. Ten rozhovor mi strašně pomohl,“ dodal Klesnil.

SOUVISEJÍCÍ: Tak jo, byl to můj gól, smál se Klesnil