„První poločas jsme hráli dobře. Byli jsme nebezpečnější, koncentrovaně jsme bránili a Liberec do ničeho nepouštěli. Nechápu, proč jsme to ve druhé půli opustili,“ řekl Tomáš Janotka, který jen těžko hledal vysvětlení pro velké mezery v obraně.

„Dostali jsme dva identické góly po centrech. Špatně jsme to obsadili ve vápně a nechytli jsme se s nabíhajícími hráči,“ zlobil se Janotka.

Obrana Sigmy se musela proti Liberci obejít bez dvou vykartovaných hráčů Škerleho a Vpeřeka, v tom ale Janotka problém neviděl.

„Jsou to sice hráči ze základu, ale to se stává. Čtyři žluté karty, to je ve fotbale normální. Pak je musí zastoupit jiní hráči,“ uvedl třicetiletý obránce.

Žádné servítky si po zápase nebral kapitán Sigmy Radim Kučera.

„Naše obrana ve druhém poločase, to byl prostě kolaps. Čtyři góly je na domácí půdě moc a musím říct, že to jde hodně na vrub obrany,“ nechal se slyšet Kučera.

„Nedokážu si to vysvětlit. Když vedete doma 1:0, mělo by se to trochu víc pohlídat. Možná jsme si mysleli, že to ve druhé půli přijde nějak samo, že budeme na nějaké vlně. Asi jsme se nechali tím vedení trochu uchlácholit. Liberec naopak začal hrát lépe a my jsme se s tím neporvali,“ prohlásil Kučera.

Vyrovnání přišlo moc brzy

Vývoj druhého poločasu ovlivnilo brzké vyrovnání Breznaníka.

„Ve druhém poločase jsme chtěli hrát na brejky, ale ten vyrovnávací gól přišel moc brzo,“ posteskl si Kučera, podle kterého dostali šikovní hráči Liberce příliš volného prostoru.

„Věděli jsme, že dávají rychlé centry před bránu a že mají ty rychlé kolmé přihrávky, ale nechali jsme jim více prostoru na rozehrávku a my vzadu si s tím už nedokázali poradit,“ vysvětloval nejzkušenější olomoucký hráč, který nezapomněl pochválit hru soupeře, který po výhře v Olomouci zůstává v boji o titul.

„Liberec ukázal svou útočnou kvalitu. Jde vidět, že si věří. Jejich hráči si dobře mění posty. Problém jsme měli hlavně s jejich kolmicemi. Sice jsme o nich věděli, ale když máte rozběhnutého Breznaníka, tak už s tím těžko něco můžete udělat,“ uvedl Kučera.

Hezčí hra? Pro záchranu jsou hlavní body

Povzbuzení pro Sigmu ale může alespoň zlepšený herní projev.

„To sice ano. Ale na druhou stranu, když se zachraňujete, nedá se hrát moc pěkný fotbal,“ myslí si Janotka.

„Hraje se na body, a pokud budete hrát k tomu pěkný fotbal, tak je to bonus. My potřebujeme bodovat a je jedno jak. Musíme to prostě ukopat,“ uvedl pravý bek Sigmy.

ČTĚTE VÍCE:

Schulmeister: Asi jsme si už mysleli, že máme vyhráno

Zklamaný snajpr Ordoš: Asi je dobře, že ta facka přišla

Uličný: Porážku beru i na sebe

Ondřej Kašlik