„Pro kluky je to velká motivace, jsou hrozně spokojení, že tady mohou hrát. Ale Jihomoravané jsou silní, takže nás čeká těžký zápas," říká hlavní kouč Karel Trnečka.

Ten musel změnit kádr hned z několika důvodů. Tomečku s Ferencem totiž čeká mistrovské utkání za Hranice, kozlovický Schlehr má svalový problém a Zimčík cestuje pryč.

„Přibyl tedy Toman ze Zábřehu, Bříza 
a ode mě z Nových Sadů Škoda a Navrátil, který se uzdravil," vyjmenovává Trnečka, kterého těší, že složil mančaft z vysokých plejerů.

„Máme spoustu vysokých hráčů, takže bychom měli být silní ve standardních situacích. Minule se Zlínem jsme z toho dostali dva góly, tak teď doufám, že se to Mirou Navrátilem vyztuží. Se Samkem jsou sehraní."

Tři tréninky, to je super

Stejně tak přijde změna 
i na brankářském postu. „Zbořil teď nemá úplně optimální sportovní formu, takže bude chytat Toman, který má zkušenosti i s třetí ligou," přiznává trenér.

A nový gólman si bude muset dávat především na kanonýra Kasalu.

„O soupeři vím, že má v kádru kanonýra Kasalu z Bzence, který nastřílel třicet branek v krajském přeboru. S Vysočinou dali do patnácté minuty tři góly, i když předtím přežili díky šikovnému brankáři z Hodonína dvě gólovky. Hráli jsme s nimi před dvěma lety, ale nevím, jestli se změnili. Ono je to v podstatě stejně jedno," tvrdí Trnečka, jenž je spokojen, že měl v pondělí téměř celý mančaft pohromadě.

„Už máme za sebou tři tréninky, což je super. Kluci jsou aspoň pohromadě. Vyzkoušeli jsme si standardky, rozestavení či posunování."

A také třeba penalty, které mohou hrát důležitou roli.

„Minule na to došlo 
a vyhořeli jsme. Vyzkoušet se to musí, i když zápas je 
o něčem jiném," usmívá se Trnečka a vzápětí dodává dobrou zprávu pro zraněné: „Kdyby se nám podařilo postoupit do národního finále v Praze, které se bude hrát 8. června, počítal bych se všemi marody."

Předpokládaná sestava:

Toman – Krejčíř, M. Navrátil, Samek, Bubeník – Kaďorek, Škoda, Šinogl, Koutný – P. Navrátil, Woitek