Severočeši svou jarní mizérii, v níž získali pouze bod za prohru 1:2 po pokutových kopech s Jihlavou, dokumentovali v posledním kole. Pardubice je ze svého hřiště vypráskaly 13:4.

„Byť Olomouc určitě patří k těm těžším soupeřům, již naprosto nezbytně potřebujeme vyhrát. Po tomto zápase nás totiž čeká již jen výjezd do Příbrami, přičemž výjezdy ven se nám na jaře moc nedaří, a na závěr domácí utkání se silnou Prahou. Ve světle tohoto faktu se nutně potřebujeme na Olomouci chytit a do Příbrami pak cestovat přece jen v trochu veselejší náladě,“ pravil mostecký trenér Vojtěch Benda.

Hanákům patří čtvrtá pozice a v minulém kole doma zdolali Jihlavu 5:4.

„Výhra byla určitě důležitá, abychom se udrželi na předních příčkách,“ podotkl olomoucký kouč Radek Sklenář. Jeho svěřenci se drží dva body za Blanenskem, které už duel dvanáctého kola odehrálo a podlehlo doma vedoucímu Brnu 2:6.

Prestižní fotbalový turnaj mládeže nazvaný O pohár hejtmana Zlínského kraje se uskutečnil v sobotu 6. května na umělém hřišti Pod Pecníkem a na Tyršovce ve Vsetíně. Turnaje se zúčastnilo 11 týmů z Čech, Moravy i ze Slovenska.
OBRAZEM: Prestižní fotbalový turnaj mládeže

„Zápas jsem sledoval. Výhra Brna je potěšující, dává nám naději na umístění na bedně, ale za předpokladu, že zvládneme zbývající zápasy,“ uvědomoval si Sklenář.

Hanáci také vnímají chabé mostecké výkony a mohou Severočechům na jejich hřišti oplatit podzimní prohru 3:4 po pokutových kopech.

„Jenže Most si určitě chce napravit reputaci z posledních zápasů a doma bývá silný. Budeme hrát stejnou taktiku, s napadáním protihráčů na naší půlce a rychlými brejky,“ přiblížil Sklenář, jak na mosteckou hru s vytaženým reprezentačním gólmanem Ondřeje Bírem.

Olomouci kvůli stopce za tři žluté karty schází Petr Kobylík, zranění nepustí do hry Pavla Kryla I. Mostecký kouč záměrně vynechal některá osvědčená jména.

„Vím, že tentokrát ve své nominaci opomíjím některé z hráčů objevujících se v posledních zápasech pravidelně, jako jsou Martin Boček, Antonín Fišer nebo Václav Šlégr. Nejde o žádnou reakci na poslední prohru v Pardubicích. Spíš je potřeba už koukat na příští ročník Superligy a vyzkoušet i některá nová jména. U těch jmenovaných již vím, co od nich mohu čekat a jakou mají kvalitu,“ vysvětlil Benda.

Nasadí další nováčky z týmu Jablíčka Chomutov, který dominuje tamní nejvyšší soutěži.

„Rád bych využil domácího zápasu k vyzkoušení i některých dalších tváří. Nominace zároveň reaguje na dosavadní výkony Jablíček v naší domácí lize a jsem zvědavý, jak se hráčům bude dařit v celostátní soutěži, když dostanou prostor pro souhru celé jedné pětice,“ dodal mostecký trenér.

Předpokládaná sestava Mostu:

Ondřej Bíro – Ladislav Kešner, David Macko, Jakub Polák (všichni Gamblers Most), Matěj Dolejška, David Haviar, Jan Kopta, Rostislav Šebek, Marek Vait (všichni Jablíčka Chomutov), Dominik Nobst (Atlético Most), Vít Popelka (Hospoda ULITA)

Předpokládaná sestava Olomouce:

Jaroslav Běhalík – Ivo Lošťák, Pavel Kryl II, Antonín Čech, Tomáš Režný, Lukáš Pagáč, Miroslav Laštůvka, Martin Vančura, Josef Tošenovský