Litovel remizovala s Chválkovicemi. Fotbal po pauze plakal

 „Ten druhý byl z diváckého pohledu špatný. Pro diváka to bylo utrpení," řekl domácí kouč Petr Mrázek.

Ten dal v základní sestavě šanci méně vytěžovaným fotbalistům.

Zdroj: KFS Olomouc

„Celkem to zvládli. Ke konci prvního poločasu totiž paradoxně chybovali ti zkušenější," konstatoval lodivod Tatranu.

Domácí vytrestal zkušený Lubomír Štrbík, který dostal míč za obranu, proměnil samostatný únik a poslal Chválkovice do vedení.

„V prvním poločase jsme hráli dobře. Chyběla nám ale finální přihrávka, což je škoda, protože se dala vstřelit i nějaká další branka," konstatoval chválkovický trenér Zbyněk Odstrčil.

V přestávce domácí kouč zamíchal sestavou a Tatran začal mít převahu.

O vyrovnání se v 68. minutě postaral Šilberský, který doklepával míč do sítě po centru Kučery.

To bylo ale jediné pozitivum, které na druhém poločase viděl trenér domácího mužstva.

„Soupeři pořád padali, simulovali a málo se hrálo, stále se zdržovalo. Nebylo to k ničemu, soupeř chtěl vše podřídit bodovému zisku a fotbal plakal," myslí si litovelský trenér.

„Řekli jsme si, že nesmíme být jenom zatažení před šestnáctkou, nicméně se aktivita na naší straně jakoby vytrácela. Neudrželi jsme balon a kazili jsme úplně jednoduché přihrávky. Z druhého poločasu jsem velice zklamaný," přiznal trenér Chválkovic Odstrčil.

Litovel měla druhý poločas pod kontrolou a mohla přidat druhou branku, což se jí nakonec nepovedlo. „Je to škoda, času jsme na to ještě měli relativně dost," konstatoval trenér Mrázek.

Největší šanci ale měly Chválkovice v samotném závěru zápasu, kdy mohly ještě strhnout vedení na svoji stranu. Toman unikal sám na branku, jenže dobře nezakončil.

„Je to bod z venku, ale mám z něj trochu pocit hořkosti. Jsem zklamaný z toho, jak hráči přistoupili k druhému poločasu. Nevím, jestli hrála roli tíha zodpovědnosti, ale strašně moc jsme kazili," řekl chválkovický lodivod, jehož tým v příští kole krajského přeboru čeká důležitý domácí souboj proti Dolanům.

Litovel se představí na půdě lídra tabulky z Nových Sadů.

Tatran Litovel – SK Chválkovice 1:1 (0:1)

Branky: 68. Šilberský – 40. Štrbík. Rozhodčí: Přikryl – Knoll, Vičar.

Litovel: Nakládal – Jaroš (46. Dokoupil), Jindra, Krátký, Miklánek – Pěruška (46. Kvapil), Tlustý, Heinz (46. Kučera), Otava – Šilberský, Čep (86. Plánička). Trenér: Petr Mrázek.

Chválkovice: Pavelka – Beneš, Sázel, Vališ, Mifka (88. Ponížil) – Vávra, Gloss (65. Pokorný, 75. Václavík), Štefek, Kvapil (10. Kaczmarczyk) – Štrbík (85. Opletal), Toman. Trenér: Zbyněk Odstrčil.