„Vést za dvacet minut 3:0, to je samozřejmě ideál. Přesně tak jsme si to představovali. Na druhou stranu jsme měli i štěstí, dali jsme gól z prvních dvou střel a do dvacáté minuty třetí," řekl trenér Litovle Jaroslav Šišma.

Kdo se v sobotu v Litovli o chvíli opozdil mohl skutečně litovat. Už ve druhé minutě překvapil brankáře Opatovic střelou na přední tyč Kučera. Krátce nato pak po pohledné kombinaci dua Krajc – Baránek šel sám na brankáře Dokoupil a zvýšil litovelské vedení.

Gólů mohlo být i víc. Hosté pokračovali v triviálních chybách a jejich záloha prakticky neexistovala. Další samostatný nájezd promrhal Kučera, Krátkého hlavičku odvraceli hosté až z brankové čáry.

Když ale odbyla 20. minuta trefil se z trestného kopu Šrom a zdálo se být rozhodnuto.

„Už poněkolikáté se nám nepovedl úvod zápasu. Ale také si musím postěžovat na rozhodčího, i když to dělám nerad. V první minutě šel náš hráč Novotný sám na branku, byl podle mě faulován, rozhodčí to ale pustil a z brejku jsme dostali první branku. Před třetím gólem znovu ležel Novotný, rozhodčí to pustil a nakonec odpískal přímý kop proti nám, ze kterého jsme inkasovali," uvedl trenér Opatovic Ladislav Stratil.

Za stavu 3:0 to vypadalo, že se Litovel na cestě za třemi body ani moc nenadře. Lehce zdravotně indisponovaný kapitán Šrom se dokonce nechal už v prvním poločase vystřídat. Těžko říct, zda právě on tolik chyběl, každopádně Opatovice dostaly možnost se ze tří tvrdých ran vzpamatovat, což také udělaly. Už za stavu 2:0 trefil Šigut břevno, těsně před poločasem měl dobrou šanci také Janásek.

Po změně stran přece jen snížil Šigut a kdyby proměnil některou z dalších svých příležitostí, mohly se ještě dít věci.

V poločase jsme řekl hráčům, aby si vyzkoušeli na krásném hřišti kombinační hru. Byli jsme lepším týmem. Bohužel jsme dali z pěti šancí jen jeden gól. I tak smekám před mužstvem, že se dokázalo zvednout a bojovalo až do devadesáté minuty," řekl kouč hostů Stratil.

„Pokud budeme hrát tak jako dnes ve druhém poločase, tak máme šanci se v soutěži udržet," dodal kouč posledního týmu tabulky.

To domácí trenér Šišma byl poněkud rozpolcený.

"Potřebovali jsme vyhrát a to se nám podařilo. Do dvacáté, kdy jsme dali na 3:0 jsme hráli velmi dobře. Co se ale stalo pak? Hlava mi to nebere. Začali jsme se bát o výsledek a upadli jsme do mizérie a bylo to jen o bránění. Naštěstí pro nás byly Opatovice bez urážky k nim nejslabším soupeřem, na kterého jsme zatím narazili. Bojovali ale až do konce," ocenil Šišma.

Tatran Litovel – FKM Opatovice-Všechovice 3:1 (3:0)

Branky: 2. Kučera, 5. Dokoupil, 20. Šrom – 57. Šigut. Rozhodčí: Chládek – Matlíček, Krobot. ŽK: Otava, Jindra, Bača – Stratil, Pala, Novotný, Klvaňa.

Litovel: Bača – Otava (70. Chrudina), Krátký, Planička, Miklánek – Jindra – Kučera (79. Šilberský), Šrom (33. Čep), Krajc, Dokoupil – Baránek. Trenér: Jaroslav Šišma.

Opatovice: Vinklárek – Gerhard – Stratil, Rolinc, Pala – Klvaňa, Janásek (58. Ondroušek), Strnadel – Šigut, M. Novotný, T. Novotný (62. Hostaša). Trenér: Ladislav Stratil.