„Na brejky soupeře jsme se připravovali, ale stejně nám z toho dali gól. Náš jeden kontaktní gól nakonec nestačil 
a to nás mrzí," řekla nová letní posila Ivan Lietava, který do Sigmy zamířil z Trnavy.

Jaké máte pocit po ligové premiéře v dresu Sigmy?

Určitě tam zklamání je. Liberec hrál dobře, ale myslím, že dnes vyhrál šťastnější tým. Doufám, že v dalších zápasech se nám to podaří otočit a že dáme více branek.

Co říkáte na góly Liberce? První byl do šatny a druhý polovlastní.

Po standardce je to vždycky loterie. Ale velká škoda je toho prvního gólu, kterému předcházela ztráta míče na půlce. Na jejich brejky jsme se připravovali, ale stejně nám z toho dali gól. Náš jeden kontaktní gól nakonec nestačil a to nás mrzí.

V prvním ligovém zápase za Olomouc jste se krásně trefil. Po osobní stránce to berete jako dobrý start?

Určitě bych si to dokázal představit daleko lepší. Ta prohra mě mrzí velmi. Máme co zlepšovat, ale liga teprve začala. Na úvod máme těžký los, ale musíme zkusit nasbírat body, které jsme teď ztratili, a jestli se nám to povede, tak to pro nás bude o to klidnější.

S jakou taktikou jste šli do zápasu?

Liberec je brejkové mužstvo a čekali jsme na to. 
V prvním poločase nás moc nepustili hrát, i když jsme nějaké šance měli, škoda, že nám tam v první půli nepadl gól, protože by to potom určitě byl úplně jiný zápas. Ale jak říkám, je to první zápas a ještě je jich před námi spousta.

Střídal jste čtvrt hodiny před koncem. Je ještě cítit, že vaše individuální příprava není stoprocentní?

Cítil jsem to, protože to je jiné, když se hraje přípravný zápas nebo ligový. Já jsem měl přípravu asi tři týdny, ale sám na sobě cítím, že to je ze dne na den lepší. Doufám, že se do toho co nejdřív dostanu a budu pro mužstvo ještě prospěšnější.

Jak fungovala vaše spolupráce s Michalem Ordošem? Bylo vidět, že jste se na hrotu točili.

Podle mě toho měl i Ordži plné zuby, tak jsme si snažili vypomoct jeden druhému. Dařilo se nám to, za to jsem rád a škoda jenom toho jednoho gólu, protože šance jsme na to měli.