Svěřenci Petr Gottwalda byli po celý zápas nebezpečnější a v první minutě nastavení svou převahu zúročili zásluhou vítězné branky střídajícího Chvojky.

„Před zápasem bych byl spokojený i s bodem. Vzhledem k předvedené hře v první i druhé půli je však vítězství zasloužené. Měli jsme daleko větší tlak a spoustu možností ke skórování. Rozhodnutí mohlo padnout mnohem dřív. V závěru se k nám přiklonilo štěstí, kterému jsme šli víc naproti než soupeř," zhodnotil utkání kouč vítězného týmu Gottwald.

Větší kvalitu soupeře sportovně uznal i domácí trenér Petar Aleksijevć.

„Musím Kralice pochválit. Předvedly tady organizovanou hru, dobře bránily a hrály na brejky. My jsme měli problém se skrz obranu soupeře dostat. Obzvlášť v prvním poločase jsme si nevytvořili prakticky nic," uznal lodivod holického béčka.

Do utkání vstoupili aktivněji Kraličtí, kteří si vytvořili první velkou šanci. Centr Jamricha z přímého kopu hlavou prodloužil Lehký a míč skončil na břevně. Holice v úvodu působila nervózním dojmem a nedokázala předvést žádnou kloudnější akci.

Do vedení se tak ve 33. minutě zaslouženě dostali hosté. Po pěkné kombinaci ve středu hřiště se sám před Pavelkou ocitl Matěj Vybíhal, jenž ranou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

Vzápětí mohl zvýšit Lehký, ale jeho hlavička prolétla těsně nad bránou.

Béčko Holice si na první povedenou akci muselo počkat až do čtyřicáté minuty a hned z toho byl vyrovnávací gól. Bučkovu střelu z hranice vápna tečoval mimo dosah brankáře Martinka.

Druhá půle dlouho žádné šance nenabízela a brankáři obou celků se mohli ukousat nudou. Stavidla útočného fotbalu se otevřela až v poslední dvacetiminutovce.

V 70. minutě minul hlavou z dobré pozice domácí David Hornich, který se ve druhé půli posunul na hrot namísto nevýrazného Pezzottiho. V 78. minutě měl na hlavě gól i kralický Cibulka, ale ani on bránu netrefil.

Když už se zdálo, že si oba týmy body rozdělí, předvedly Kralice vynikající finiš. Nejprve přišla velká šance Petráska, jehož hlavičku zázračně vyrazil Pavelka. Následovala série kralických rohových kopů, kterou nakonec po závaru na malém vápně přetavil ve vítězný gól střídající Chvojka.

„Koledovali jsme si o to. Gólu předcházela naše brejková situace, kdy jsme udělali obrovskou individuální chybu. I ten roh jsme pak mohli odvrátit," láteřil po utkání domácí trenér Aleksijevć.

I hned po rozehrání rozhodčí zápas ukončil a Kralice se tak mohly radovat z tříbodového vstupu do jarní části. Trenér Kralic Petr Gottwald si po zápase pochvaloval dobrý taktický výkon svých svěřenců.

„Nechci nějakým způsobem podceňovat holické hráče, ale k zápasu jsme se nachystali lépe. Snažili jsme se hrát vlastní hru a nepřizpůsobovat se soupeři. Chtěli jsme hrát to, co je nám vlastní. Tlačit na rozehrávku soupeře, dobře posunovat, nenechávat je hrát," prozradil taktické plány svého týmu hostující kouč.

1. HFK Olomouc B – FC Kralice na Hané 1:2 (1:1)

Branky: 40. Buček – 33. Vybíhal, 90 +1. Chvojka. Rozhodčí: Slabý – Vičar, Knoll. ŽK: Drmola. Diváků: 85.

HFK B: Pavelka – Štěpánek, Grézl, Drmola, Vykydal – Hornich, Jíša, Blažkovský, Buček, Holásek – Pezzotti (46. Krumpolc). Trenér: Petar Aleksijevć.

Kralice: Krejčí – Valtr, Martinka, Dočkal, Jamrich – Petrásek, Kopečný (59. Bošek), Nečas, Vybíhal (75. Chvojka), Cibulka – Lehký. Trenér: Petr Gottwald.

Ondřej Kašlík