Lutín – Ústí 3:5 (1:1)

Zdroj: Olomoucký KFS

Deváté kolo krajského přeboru nebylo pro vedoucí celek z Ústí na hřišti nováčka z Lutína vůbec jednoduché. Výsledkovou tabuli rozsvítil pouhých sedm minut po začátku zápasu hostující Tomáš Orava. Lutín se vzápětí dostal dopředu a o chvíli později již korigoval skóre na 1:1 střelou kanonýra Tomáše Losa. Po změně stran šli domácí do vedení zásluhou Martina Skoumala a poslední zářez si připsali z kopačky Petra Bokůvky v 64. minutě, který zvýšil na 3:1. Klíčový okamžik přišel v 77. minutě, kdy hosté snížili na 3:2. Ústecký David Bezděk nezaváhal a propálil lutínského gólmana Miroslava Nejezchleba. Hosté následně začali střílet a domácí se sesypali. Nejdříve z úspěšné penalty vyrovnal Patrik Sencovici, jenž v 85. minutě dostal Ústí do vedení svoji druhou brankou v zápase. Vítězství Sokola nakonec korunoval opět David Bezděk minutu před závěrečným hvizdem.

Určice – Hněvotín 3:1 (1:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Druhou výhru v sezoně oslavovali na domácím hřišti fotbalisté Určic, když v rámci 9. kola uspěli proti Hněvotínu. Během vyrovnaného začátku se oba týmy dostaly k několika příležitostem, přesto první branka padla až ve 20. minutě. Domácí Petr Halouzka zpracoval přihrávku z Hořavovy kopačky a nebyl pro něj problém dostat míč skrze gólmana hostí Jaroslava Běhalíka. Křehký náskok se podařilo soupeři zlomit až po změně stran, kdy penaltu Hněvotína proměnil David Kobylík. Plichta však na ukazateli nesvítila dlouho, neboť v 53. minutě zvýšil na 2:1 František Plajner. Hostující mužstvo se sice dralo dopředu, ale vyrovnat se mu již nepodařilo. Definitivní tečku za domácími třemi body zajistil nakonec v 81. minutě Tomáš Menšík, jenž střelou z halfvoleje zpečetil výhru Určic.

Zábřeh – 1. HFK Olomouc B 2:1 (2:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Rychlý náběh do utkání pak dlouho nic. Přesně tak lze charakterizovat zápas mezi Zábřehem a rezervou třetiligové Holice. Vítězství domácím zajistily dva slepené góly ze standardních situací. Nejdříve rozsvítil výsledkovou tabuli v 19. minutě Ondřej Král skórující hlavičkou z šestnáctky a o dvě minuty později na něj z akce Oklešťka navázal Antonín Jakeš, jenž neváhal pověsit míč na šibenici holického brankáře Michala Snášela. Zábřeh mohl definitivně B-tým 1. HFK Olomouc utnout, ale ze zbývajících akcí se mu to nedařilo. Holice přesto disponovala příležitostmi na snížení. Jednu z nich využil těsně před koncem Viktor Holešinský, prodlouživší do brány centr Malíka.

Medlov – Velké Losiny 1:2 (0:2)

Zdroj: Olomoucký KFS

Medlov na svém hřišti přivítal v rámci 9. kola krajského přeboru Velké Losiny. Celek z lázeňského města patřil již od prvních minut k favoritu utkání. Do pozice vítěze se začali Losinští pasovat již ve 24. minutě, kdy skóre otevřel Matěj Šinogl. Toho ve vápně našel Jiří Uvízl, Šinoglovi přihrál míč a losinský útočník neváhal pálit. Uvízl pak sehrál hlavní roli při autorství druhého gólu. Losinský forvard se propasíroval přes domácí obranu a sám zakončil na zadní tyč. Medlov se následně pokoušel o korekci výsledku, což se mu podařilo po řadě akcí až 84. minutě zásluhou Michala Hlouška, jehož střela z těsné blízkosti nahnala hostům strach. Přesto se remíza nekonala a plné tři body spadly do klína Velkým Losinám.

Šternberk – Rapotín 5:1 (3:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Proškolit nováčka o úrovni krajského přeboru se rozhodli fotbalisté Šternberka. Ti v 9. kole uvítali na domácí půdě benjamínka z Rapotína a již od začátku mače diktovali tempo. První gól však zařídil Martin Kocourek v drese hostí. Ze zmatené standardky před svojí brankou trefil hostující kasu a vlastní brankou zajistil vedení Šternberku. Favorit zápasu pak odskočil na 3:0 ve 40. minutě dvěma slepenými góly. Nejdříve z vápna zpracovanou přihrávku využil Martin Kuba a o dvě minuty později posunul míč po zemi za záda Jiřího Šafáře z individuální akce Tomáš Hlaváček. Druhý poločas přinesl další nakládačku ze strany Šternberka. Potom, co úspěšně proměnil penaltu v 53. minutě Petr Zifčák, korunoval vítězství domácích Patrik Hustý. Rapotín se však nakonec radoval aspoň z jednoho gólu, který z voleje napasoval mezi tři tyče Šternberku David Boško dvacet minut před koncem.

Želatovice – Dolany 2:0 (1:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Uspokojivě se po odehraném 9. kole cítili fotbalisté Želatovic, když na svém hřišti přehráli silné Dolany 2:0. Hosté z Olomoucka se dlouhou dobu pohybují v horních patrech tabulky, přesto se domácí o víkendu vytáhli. Do vedení šel jako první tým Želatovic po křídelní akci Calábka. Pravý záložník dobře zatáhl míč, jeho přizvednutý centr si našel Tomáš Matušík, který hlavou uklidil balon do sítě. Po změně stran utkání pokračovalo v podobném duchu. Hrozili hlavně domácí. Dvoubrankový náskok zařídil svému celku v 65. minutě Tomáš Čtvrtníček. Opět to bylo po zvládnuté akci po křídle, tentokrát míč do vápna nastřelil Bernard a Čtvrtníček dával do prázdné branky.

Autor: Lubomír Budný
Zdroj videí: Olomoucký KFS