Hněvotín – Zábřeh 1:3 (0:2)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Osmý Hněvotín uvítal v rámci 6. kola krajského přeboru na svém hřišti druhý Zábřeh. Již od počátku bylo jasné, kdo na hrací ploše vládne. Celek ze Šumperska šel do vedení ve 24. minutě zásluhou Antonína Jakeše. Zábřežský fotbalista překonal individuální akcí hněvotínskou obranu a zakončil doprostřed branky. Domácí si zavařili těsně před odchodem do šaten, když Jakub Schinneck nesprávně zpracoval míč a dlouhým kopem jej dovedl do vlastní kasy. Po změně stran se Hněvotín nechtěl smířit s bezgólovým stavem na vlastní straně a již v 53. minutě snížil na 1:2 přesně mířeným dlouhým míčem do pravého horního rohu Albert Šrom. Zábřeh však potrestal jeho snížení dalším gólem o třináct minut později. V 66. minutě zvýšil na 1:3 hostující Roman Puchr, jenž svou brankou korunoval vítězství týmu z podhůří Jeseníků.

Kojetín-Kovalovice – Medlov 1:3 (0:2)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Tápající Kojetín ani v 6. kole krajského přeboru nedokázal vyhrát. Na domácím hřišti hostil celek z Přerovska ambiciózní Medlov. Zpočátku vyrovnaný mač obrátili Medlovští ve 34. minutě na svou stranu za asistence Filipa Nováka. O šest minut později na něj navázal hostující Pavel Smékal při zvýšení na 2:0. Po změně stran definitivně zajistil vítězství hostí v 63. minutě Pavel Pospíšil, jenž nekompromisně zavěsil míč do pravého horního rohu kojetínské branky. Situaci se o deset minut později snažil korigovat kojetínský Jakub Krčmář. Ten propašoval míč za záda medlovského gólmana Davida Zmuda, jeho gól však na průběhu utkání nic nezměnil a tři body tak putovaly na Olomoucko.

1. HFK Olomouc B – Kralice na Hané 1:3 (0:2)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Borci Kralic na Hané předvedli v rámci 6. kola krajského přeboru fotbalovou etudu. Potom, co tým z Prostějovska na začátku sezóny tápal, chytil v utkání na hřišti rezervy třetiligové Holice druhý dech. Individuální akce Martina Kováče otevřela ve 3. minutě skóre a Kralice vedly 1:0. Po celý zbytek úvodního dějství se domácí 1. HFK sice snažil vstřelit branku, ani jedinou šanci však mančaft z Olomouce neproměnil. Příležitost naopak využil ve 45. minutě hostující Libor Martinka. Kralický fotbalista využil míče odraženého od pravé tyče a z voleje zvýšil na 2:0. I po změně stran začali lépe hosté. Pět minut po startu druhého poločasu zvýšil na 3:0 Jan Nečas, čímž předčasně určil vítěze utkání. Holice následně korigovala skóre díky úspěšně proměněné penaltě Radka Vodičky, zvrátit výsledek ale nedokázala.

Ústí – Velké Losiny 0:1 (0:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

První prohru v letošní sezóně zaznamenali fotbalisté Ústí. Svěřenci Radima Žingora nestačili v 6. kole na Velké Losiny, kterým k vítězství stačila jediná branka. Bojovné utkání v první půli gól nenabídlo, diváci se tak dočkali až po změně stran. A většina z nich rozhodně spokojena nebyla. Hosté se prosadili po rychlé akci v 58. minutě. Jakub Zatloukal uvolnil na křídle Matěje Šinogla, ten vybídl nahrávkou pod sebe ke skórování Marka Žídka, který dostal míč za záda Davida Urbáška. Velké Losiny si tak z Ústí odvezly nesmírně cenné tři body.

Dolany – Lutín 1:2pp (1:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Vyrovnané utkání přinesl nedělní duel na hřišti Dolan, které hostily na domácím pažitu nováčka krajského přeboru z Lutína. Dolany jasně dominovali zápasu prvních pětačtyřicet minut. První úspěšnou příležitost na straně domácích proměnil japonský záložník Jiho Katsumasa. Ten si ve 22. minutě pohlídal přihrávku a následným dlouhým míčem za záda lutínského strážce kasy Miroslava Nejezchleba otevřel skóre na 1:0. Po změně stran se Lutín dral o trochu více dopředu než domácí, Dolany však dlouhou dobu držely křehký jednogólový náskok. Změnit stav na výsledkové tabuli se podařilo až čtyři minuty před koncem hostujícímu Petru Bokůvkovi, jenž hlavičkou zpracoval aut a zakončil do pravého dolního rohu. O výsledku tak musely rozhodnout penaltové rozstřely, v nichž lépe obstál Lutín a z Dolan si tak odvezl tři body.

Rapotín – Chválkovice 2:1 (1:1)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

První domácí utkání letošního ročníku krajského přeboru vyšlo nováčkovi z Rapotína na výbornou. Proti Chválkovicím sice prohrával, nakonec ale dokázal výsledek otočit a slaví tři body. Ambiciózním hostům otevřel skóre v 19. minutě Radim Toman, který ze skrumáže vydoloval míč a poslal jej přes šestnáctku do brány Rapotína. Do pauzy se však domácím podařilo vyrovnat zásluhou Tomáše Indry. Ten využil vhazovaného autu a přesně zakončil k pravé tyči soupeře. Těsně po změně stran pak zvýšil na 2:1 pro Rapotín Martin Kocourek, čímž zajistil nováčkovi soutěže cenné vítězství.

Autor: Lubomír Budný
Zdroj videí: olomoucký KFS