Želatovice – Velké Losiny 3:3 (1:2)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Desáté Želatovice uvítaly na svém pažitu v rámci 29. kola krajského přeboru tým Velkých Losin. Domácí sice šli do vedení hned v 9. minutě, když z přihrávky zakončil Tomáš Čtvrtníček. Hosté se však nezalekli a o deset minut později vyrovnal na 1:1 svým dlouhým míčem losinský Matej Šinogl. Stejný hráč potom poslal celek z lázeňského města do vedení o chvíli později zavěšením do pravého horního rohu. Těsně po začátku druhého dějství zvýšil skóre hostí na 3:1 Jakub Zatloukal. Želatovice ale losinské nenechaly v klidu a během momentu se na soupeře dotáhly. Plichtu pak zajistil v 70. minutě Ladislav Dlouhý úspěšně proměněným pokutovým kopem. Oba mančafty tak braly po bodu.

Medlov – Šternberk 0:3 (0:1)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Duel čtvrtého se třetím zažilo během 29. kola krajského přeboru hřiště v Medlově, který na své půdě hostil Šternberk. Hosté přesvědčili, že jejich síla tkví v rychlém útoku. Již v 9. minutě je poslal do vedení Tomáš Hlaváček, který utekl obraně a zakončil do pravého dolního rohu. Medlov sice posílil v útočné fázi a snažil se dostat míč do soupeřovy sítě, po zbytek prvního poločasu se mu to však nepodařilo. Nalomenou psychiku domácích pak zcela využili šternberští ve druhém poločase. Na 2:0 pro hosty zvýšil svou druhou střelou Tomáš Hlaváček a deset minut před koncem korunoval vítězství hostí přímým kopem z centru Petr Zifčák.

I. HFK Olomouc B – Kojetín-Kovalovice 3:1 (1:1)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Již od počátku 29. kola krajského přeboru mezi I. HFK Olomouc B a Kojetínem-Kovalovicemi nebylo jasné, kdo ovládá hřiště. Domácí Jure Srnec sice otevřel skóre ve 22. minutě trefou do pravého dolního rohu, ale o chvíli později na něj zareagoval kojetínský Matěj Řezáč. Ten utekl překvapené holické obraně a srovnal na 1:1. Plichta trvala i po značnou část druhého poločasu. Přesto v závěru rozvlnil kojetínskou branku dalším gólem domácí Marco Boscato. V nastaveném čase si pak kojetínští neuměli poradit s přetlakem ze strany soupeře a zásluhou Lukáše Saitze si vsítili vlastní branku.

Ústí – Jeseník 0:9 (0:4)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Jeseník v neděli ukázal, že právě on je jasným králem tohoto ročníku krajského přeboru, když v předposledním kole deklasoval ambiciózní Sokol 9:0. Ústecký masakr načal už ve 4. minutě nejlepší jarní střelec hostů Petr Navrátil, který si nedělní dopoledne nakonec zpříjemnil hattrickem. Dvakrát se pak trefil asi nejlepší hráč na hřišti Bronislav Mlynář. K nejvýraznější výhře Jeseníku v sezoně přispěli gólem ještě Karakasidis, Woitek, Plhák a Bříza.

Hněvotín – Mohelnice B 1:0 (0:0)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Hněvotín ukázal v rámci 29. kola krajského přeboru, že zvrátit zápas jde i deset minut před koncem. Tým z Olomoucka hrál celou dobu s rezervou třetiligové Mohelnice vyrovnaný mač. Do zakončení se během prvního dějství nedostal ani jeden celek, přestože šance probleskly na obou stranách. Druhé dějství pak začalo vlažně, míč se kutálel z rohu do rohu. Hněvotín však zvýšil tempo a postupně se vkradl až za záda mohelnického brankáře. Úspěšnou loupež tří bodů zajistil domácím v 79. Petr Kobylík, když z dlouhého míče propálil pravý horní roh.

Kralice na Hané – Zábřeh 1:1 (1:0)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Vyrovnané střetnutí přinesla fotbalová sobota v rámci 29. kola v Kralicích na Hané. Domácí se v něm utkali se Zábřehem, se kterým remizovali po vyrovnaném průběhu 1:1. Během prvního dějství dominovali utkání kraličtí borci, kdy dvě šance mohly znamenat dva góly. Zábřeh pak udělal hrubou chybu a po nepovoleném zákroku hostujícího Gottwalda přišla na řadu penalta, kterou úspěšně proměnil Martin Kováč. Po změně stran měl šanci na reparát zábřežský Roman Puchr, když se opět řítil sám na kralického gólmana. Svojí střelu mířil přesně do tyče, od které se míč odrazil do sítě kralické svatyně.

Chválkovice – Určice 1:1 (1:1)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Devětadvacáté kolo krajského přeboru znamenalo pro Chválkovické fotbalisty střetnutí s třináctými Určicemi. Domácí, okupující čtrnácté místo tabulky, do utkání nevstoupili nejlépe. Hned v 8. minutě propálil chválkovického gólmana střelou z voleje určický Tomáš Lakomý. Olomoučané se však nezalekli a během dvou minut vyrovnali na 1:1 hlavičkou Michala Ponížila. Zbytek utkání pak oba mančafty kopaly dynamickou hru, přesto se ani jednomu z týmů nepodařilo remízový stav zkorigovat.

Litovel – Dolany 2:1 (0:0)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Patnáctý Litovel vytahuje těsně před koncem sezóny růžky. Tým, který má zřejmě jistý sestup do nižší soutěže, porazil v rámci 29. kola krajského přeboru na domácím hřišti celek dvanáctých Dolan. Hosté sice tlačili na pilu celou první polovinu, přesto se jim litovelskou obranu přeříznout nepodařilo. A nakonec to byly domácí, kdo otevřel skóre. V 61. minutě se trefil přímo doprostřed branky Marek Kučera. Dolanské fotbalisty jeho akce však nenechala na vážkách. Vzápětí zkorigoval skóre na 1:1 dolanský forvard Martin Liška, když po zemi v klidu propálil litovelského gólmana. Domácí jakoby však chytili slinu a chtěli vypít pohár vítězství. V 76. minutě zajistil tři body domů litovelský Pavel Kvapil potom, co naservíroval z hlavičky míč mezi tři tyče.