Utkání začalo v poklidném tempu, hosté, na kterých byla vidět větší zkušenost, drželi míč častěji na svých kopačkách. První větší šanci přinesla 19. minuta. Domácí útočník Jan Šulc pronikl nebezpečně do šestnáctky hostí, ale jeho zpětnou přihrávku Jiří Šulc zamířil mimo tři tyče hostující branky.

Ve 28. minutě zahrozily Kralice ze standardní situace, když z pravé strany prolétl centr napříč celým malým vápnem, ovšem nikdo na něj nedosáhl. Ve 32. minutě předvedli domácí rychlý brejk. Po Kelucově centru mířil Jan Šulc vedle.

O 120 vteřin později přišel jediný gólový okamžik zápasu.

Domácí zahrávali standardní situaci, míče se zmocnil brankář Kofroň, který rychlým rozehráním založil protiútok, na jehož konci byl faul domácího Dokoupila na Lehkého. Následný pokutový kop s přehledem proměnil Petržela. Ve 45. minutě měli domácí i trochu smůly, když míč letící do brány z hlavy Zamykala tečoval jeden z obránců přímo do náruče gólmana Kofroně.

Ve 2. poločase se domácí snažili s výsledkem něco udělat a na jejich výkonu to bylo znát. V 57. minutě předvedl pěkný průnik Vánský, ale jeho střela se mezi tyče nevešla.

Největší šanci na vyrovnání měl Barčík, když po centru Jana Šulce hlavičkoval z malého vápna, ale bohužel pro domácí nad branku. Hosté bránili a přecházeli do rychlých velmi nebezpečných brejků. Po jednom z nich se ocitl sám na jedenáctce Hněvotína Lehký, ale špatně se zorientoval a hlavou míč netrefil.

Všechna snaha domácích vzala za své v 84. minutě, když byl po 2 žluté vyloučen Novák a domácí už nenašli sílu něco vymyslet. „Hněvotín byl zatím stoprocentní, ale my přijeli s cílem bodovat. Věřili jsme si a to se ukázalo i na hřišti. Dodrželi jsme stanovenou taktiku, klukům nemám co vytknout,“ radoval se trenér Kralic Zdeněk Chytka.

Hněvotín - Kralice 0:1 (0:1)

Branka: 33. Petržela (pen.). Rozhodčí: Caletka - Žufan, Zdržálek. Diváků: 200.

Hněvotín: Romanovský – Dokoupil (Ovad), Bartoš (Zamykal), Barčík, Novák - Vánský M., Keluc, Vánský A., Benko - Šulc Jan, Šulc Jiří.

Kralice: Kofroň - Losman, Vybíhal, Valtr, Petržela O. - Liška, Neoral, Růžička, Bukovec – Lehký (88. Répal), Petržela Z. (85. Hrstka). Trenér Zdeněk Chytka.

Minulé kolo:
Hněvotín znovu bodoval. Otočil zápas v Lošticích