VYBERTE SI REGION

Kouč Pivarník: Budeme se snažit o to, aby byl Aleš Škerle omilostněn

Olomouc – Dva dny po prvním ligovém zápase v roli trenéra fotbalistů Sigmy Olomouc bylo na Romanu Pivarníkovi znát zklamání z porážky 0:1 v Českých Budějovicích. „Prohrát se může, ale my jsme ještě navíc ztratili dva hráče. Takže jsme potrestaní na delší období," lamentoval. Kromě toho také prozradil, jak to vypadá se zraněním brankáře Zlámala i co si myslí o penaltě, z níž Hanáci v sobotu inkasovali.

31.7.2012 6
SDÍLEJ:

Kouč Sigmy Roman PivarníkAutor: DENÍK/Miroslav Mazal

Bezprostředně po utkání jste prohlásil, že první poločas jste prohospodařili. Už v něm se tedy začaly rodit potíže?

Asi ano. Připravovali jsme se na to, abychom se nebáli diktovat hru a hráli aktivně. V Budějovicích jsme ale byli hrozně pasivní. Jako kdybychom tam přijeli s tím, že bod nám stačí a uvidíme, co se stane. Celkově se hrálo opatrně. Budějovice na nás čekaly na půlce a doufaly, že uděláme chybu. My jsme to hráli podobně a to mi vadilo. Nebylo cítit, že jdeme za vítězstvím, že chceme dominovat a vytvářet si šance.

Po přestávce a především pak po vyloučení už byl váš výkon lepší.

V poločase bylo víc prostoru říct si co a jak. Hráli jsme aktivněji. Dokázali jsme už lépe kombinovat, i když terén byl hodně složitý. Nebyly tam sice kaluže, že by se tam balon zastavoval, ale bylo to hodně rychlé. Chtěl jsem více odvahy chodit do koncovky, abychom si vytvářeli šance. Protože tohle byl soupeř, se kterým jsme si měli vytvořit víc šancí.

Zdálo se, že odvaha přišla až po vyloučení. Jako by si hráči uvědomili, že už nemají co ztratit.

Je to tak. Přitom když jsme hráli v deseti a Rossi se vrátil na stopera, tak jsme ve středu měli v podstatě jen dva hráče Hořavu s Ordošem. Mužstvo vůbec nebylo vyvážené, přesto jsme neměli problémy s bráněním, protože jsme hráli aktivně. Měli jsme tak hrát samozřejmě i v prvním poločase.

Také to vypadalo, že chybělo i víc jednoduchosti, častější centry ze stran.

Celkově jsme měli hrát víc po křídlech, vytvářet víc tandemových situací, protože Doležal je hráč, který centry ze stran potřebuje. Věřím, že kdyby měl takovou šanci, jako měl Hořava, tak je to jasný gól. Je škoda, že to Hořa netrefil. Byl to skvělý náběh z druhé linie, stačilo to už jen umístit k tyči. Bohužel to dal příliš blízko k brankáři.

Podařilo se vám střídání Michala Hubníka, který hru hodně oživil.

Michal měl ten tah na branku, který jsme chtěli. Měl parádní zakončení. Škoda, že při té ráně na první tyč, kterou velmi dobře trefil, si to brankář dokázal pohlídat. Dobrý byl i centr na Doliho (M. Doležal pozn. red.), který byl bohužel trochu vyšší, ale hned potom z toho byla šance Hořavy. Hru rozhodně oživil. Byla škoda, že jsme měli kvůli zranění Zlámala omezené možnosti ohledně střídání.

Co se týká zranění brankáře, to je vždycky nepříjemnost. Neměl jste obavy, jak to Martin Šustr zvládne?

Obavy ani ne. Spíš bylo nepříjemné, že šel do branky gólman, který není rozchytaný. Navíc v počasí, které bylo docela složité. Martin tam toho ale nakonec moc neměl. Střelu z dálky, jedno břevno. Zvládl to dobře, ještě by to chtělo zvládnout lépe rozehrávku a výkopy, které jeho výkon zbytečně snižují.

Jak to vypadá se Zdeňkem Zlámalem?

Na Slovácko stoprocentně nebude. Vypadá to, že by nám mohl chybět až měsíc. Ale uvidíme, jak to bude, ještě ho čekají vyšetření, takže nechci zbytečně někoho mystifikovat, ale není určitě v takovém stavu, aby mohl v příštím zápase chytat.

SOUVISEJÍCÍ: Koleno nevypadá nejlíp, uvidím v úterý, řekl brankář Zlámal

Bude to pro vás těžké rozhodování koho poslat do branky?

Určitě ano. Oba brankáři odchytali v přípravě velmi dobré zápasy. V lize mají oba dva málo zápasů, ale bude potřeba, aby se na to nachystali. Kdo bude nakonec chytat, to se rozhodneme až v průběhu týdne.

Na první zápas bylo těch nepříjemností až až.

To jistě. Hrajeme venku, ztratíme gólmana, ještě nevíme na jak dlouho. Pískne se penalta, která není. Je vyloučený Aleš Škerle, který u toho vůbec nebyl. Za jeden zápas jsme vlastně byli potrestaní na delší období.

Co se týká vyloučení Aleše Škerleho, budete podávat nějaký protest proti jeho potrestání?

Budeme se snažit o to, aby Aleš byl omilostněn. Protože u té situace nebyl, tak těžko mohl dostat červenou kartu. Pro mě i to samotné vyloučení bylo překvapením, protože to nebyla vyložená šance. Ten hráč si jen posunul míč do vápna a hned padal. Když je hráč sám, zakončuje a někdo ho strhne, tak je to samozřejmě pochopitelné, ale takhle to pro mě bylo nesmyslné.

Zvlášť když předcházel ofsajd Markoviče.

Určitě. Markovič, který byl v ofsajdu, tak nepustil Golbana, který by se zasunul pod míč, a k té situaci by vůbec nedošlo.

Zdá se, že po skvělém úvodu v superpoháru vám naopak debut v lize na olomoucké lavičce pořádně zhořkl.

Žádná porážka není příjemná. Ale vzpomínám si, že i v Prešově, když jsem tam přišel, tak jsme hráli první zápas pod vodou a na blátě. Ještě nám vyloučili dva hráče, na konci jsme pak prohráli 2:0, když jsme si ještě dali vlastní gól. Takže může být i hůř (směje se). Důležité bude šlápnout do toho, vyhrát doma a zase zvednout hlavu.

Autor: Jiří Fišara

31.7.2012 VSTUP DO DISKUSE 6
SDÍLEJ:

Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci provoněl guláš z kotlíku

Velký Týnec – Gulášem to v sobotu 23. července vonělo ve Velkém Týnci na Olomoucku. V obci nedaleko krajského města se konal už IX. ročník Pivních a gulášových slavností spojených s buchtobraním. Akce odstartovala v 11 hodin dopoledne, kdy se soutěžní týmy pustily do vaření.

Nablýskaní veteráni byli k vidění v Olomouci, pak se vydali na cestu přes Hanou

Olomouc – Vůně benzinu, ale taky prvorepubliková nálada zaplnila v sobotu dopoledne Smetanovy sady v Olomouci. Tamní Rudolfovu alej totiž obsadilo na 130 historických automobilů a motocyklů, startoval tam XIX. ročník Hanáckého okruhu, soutěže historických automobilů a motocyklů vyrobených do roku 1939. Po přehlídce se účastníci vydali na trať dopoledního závodu, směřovali na hrad Bouzov.

Tvarůžkovou ochutná každý, někdo jen jednou

Loštice – První tvarůžek si v Lošticích položili na chléb před 140 lety. Za tu dobu se kuchařky pokoušely upravit originální zrající sýr s typickým aroma na řadu způsobů a v obchodech je dnes k dostání v podobě pusinek, salátů či kremrolí. Nikdo se však za jeho éru nepokusil dodat na trh syreček v podobě letní chladivé pochoutky. Až letos a kde jinde, než v Lošticích. Odezva na tvarůžkovou zmrzlinu je dvojí – stejně jako na samotné tvarůžky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.