Nové Sady v zápase se Vsetínem přivítaly zpět v akci několik hráčů, které trenér Karel Trnečka postrádal v základní sestavě. „Hlavní bylo, že nám přibyl třeba Mira Navrátil, Tomáš Kopp, Vilda Papica nebo David Alexa. Patří k těm nejlepším a síla tentokrát byla vidět," prohlásil kouč Olomoučanů.

Domácí celek ale musel po necelých dvaceti minutách dotahovat ztrátu. Po zaváhání ve středu hřiště mířil k brance Nových Sadů Mašek a jeho prudkou střelu vyrazil Zbořil do strany. Tam však dobíhal hostující Lukáš Matůš a otevřel skóre zápasu.

Posílení Hanáci ale dokázali brzy reagovat a ještě do poločasu obrátit stav utkání. Nejprve se na druhý pokus povedla střela z hranice šestnáctky Davidu Alexovi a poté po rohovém kopu uklidil Škodovu nabídku na zadní tyč stoper Marek Samek.

Olomoučané poté měli další šance, navýšení vedení však přišlo až po přestávce. Faul na Blahu potrestal z pokutového kopu navrátilec do sestavy stoper Miroslav Navrátil a Novosadští se mohli zklidnit. Zachraňující se soupeř ale přece jen znervózněl a v kombinaci s mladým hlavním rozhodčím nabralo utkání ještě zajímavých obrátek. V 66. minutě si na dlouhý míč naběhl krajní obránce Hodis, při běžném souboji s brankářem mu byl odpískán útočný faul. Hostující brankář Eliáš se však při vstávání zbytečně posunul tak, aby klekl Hodisovi kolenem na hlavu a potyčka byla na světě. Eliáš se skácel k zemi a držel se obličeje. Rozhodčí po poradě s asistentem šalamounsky a přísně vyloučil jak Hodise, podle zápisu za kopnutí Eliáše do nohy, tak brankáře za kopnutí Hodise kolenem do hlavy.

Domácí trenér po vítězství bral situaci smířlivě. „Spíš to měla být žlutá karta než červená, gólman tam na něj šlapal. Ale je to samozřejmě škoda, Hodis určitě dostane trest na minimálně jeden zápas. Hrajeme dvakrát venku a hodil by se nám," posteskl si Karel Trnečka.

Hostující kouč byl situací pobouřen výrazně více. „Zápas jsme si prohráli sami, ale co za tragédii předvedl mladý rozhodčí Jahoda! To byla šílené. Nesmyslně nám vyloučil brankáře Eliáše, který byl hrubě faulován. Bohužel oplácel v přerušené hře a my jsme museli střídat. Vyrovnávací branku dali domácí po hře rukou," nalezl ještě jednu chybu naštvaný trenér Vsetína Roman Kučerňák. Alexa si však při první střele ve 29. minutě nastřelil ruku sám, což podle pravidel není považováno za přestupek.

Tečku za zápasem udělal v 86. minutě povedenou střelou pod břevno svým druhým gólem v zápase Alexa a střídající gólman Obr se spoluhráči smutnil. Naopak domácí se mohli konečně usmívat. „Měli jsme hodně dalších šancí a jsem rád, že jsme dali zase čtyři góly. I když to bylo poslední mužstvo. Ale předtím jsme hráli s Havířovem, který byl taky poslední, a trápili jsme se s nimi. Jsem rád, že jsme to konečně zvládli a vyhráli jsme," těšil se domácí lodivod Trnečka.

FK Nové Sady – Vsetín 4:1 (2:1)

Branky: 29. a 86. Alexa, 34. Samek, 55. Navrátil (pen.) – 17. Matůš. Rozhodčí: Jahoda – Nejedlý, Křenek. ŽK: Zbořil, Škoda, Blaha, Kipritidis – Dulík, Jaroš, Maček, Cahlík. ČK: 67. Hodis – 67. Eliáš. Diváků: 150.

Nové Sady: Zbořil – Kopp, Navrátil, Samek, Hodis – Škoda, Steklý (46. Kipritidis) – Alexa, Blaha, Novotný (88. Brhel) – Papica (85. Maliňák). Trenér: Karel Trnečka.

VSETÍN: Eliáš – Zezulka (46. Cahlík), Dulík, Valigůra, Fojtík (68. Obr) – Mydlář, Surovec, Kučerňák (82. Kovács), Jaroš – Maček, Matůš. Trenér: Roman Kučerňák.