Během obyčejné rozcvičky si totiž její kapitán Miloš Buchta poranil lýtkový sval, kvůli čemuž se předčasně vrátil do Olomouce.

„Něco mi tam prasklo, byla to pořádná rána. Hned jsem věděl, že je něco špatně,“ popisuje Deníku šestatřicetiletý brankář, který vyfasoval berle a zahájil rehabilitaci, aby byl co nejdříve fit.

Jestli však stihne první jarní kolo v Pardubicích, které se hraje za dva týdny, zatím netuší.

Ještě před pár dny si přitom olomoucký kouč Václav Jílek pochvaloval, že se jeho hráčům, na rozdíl třeba od ostravského Baníku, vyhýbají vážnější zranění.

„Trénujeme více méně pořád kompletní, za což jsem samozřejmě moc rád,“ tvrdil a klepal si o zuby, aby nic nepřivolal.

Jenže se stalo. A to paradoxně až na soustředění v chorvatské Poreči, kde panuje slunečné počasí a velmi příjemných deset stupňů nad nulou.

„Byl jsem mile překvapený, veškeré podmínky tam jsou na velmi dobré úrovni. Těšil jsem se, že si konečně po dlouhé přípravě v mrazech zatrénuju pěkně v teple, ale bohužel jsem vydržel jen dva dny…“ mrzí Buchtu.

ČTĚTE TAKÉ: Fabia za 10 tisíc, subaru za padesát. Draží se věci z exekucí

Super hřiště… a bum 

Šlo přitom o naprosto nevinnou situaci. Zatímco v pátek Buchta „přežil“ hrbolatou umělku v Bratislavě, kde hrozilo zranění na první pohled, na té přírodní v Poreči už se mu nevyhnul.

„Super hřiště, vynikající podmínky, všechno parádní. Byla to běžná rozcvička, kterou dělám deset roků furt stejně. Nic v rychlosti,“ kroutí hlavou ještě teď nejzkušenější muž Jílkova souboru.

„Nikdy jsem neměl ani natažený sval, žádné křeče, nic. A teď přišla rána, jako když zlomíte suchou větev. Už jsem na to nemohl ani šlápnout, nevím, čím se to stalo. Hned jsem věděl, že je něco špatně. Myslím si totiž, že jsem vůči nějakým menším naraženinám nebo koňarům, co jsem měl třeba kdysi po soubojích s Doškem, celkem odolný. Z takových věcí se dávám do kupy hned. Ale teď to se mnou seklo a nemohl jsem ani vstát. Masér mi musel pomoct odkulhat na hotel a donesl mi berle. S těmi zatím chodím,“ konstatuje Buchta.

„Asi už prostě stárnu,“ dodává už se smíchem.

Následoval rychlý přesun do slovinské Lublaně, přelet do Vídně a odjezd do Olomouce.

„Abych tam zbytečně neležel až do pátku, řekli jsme si, že bude lepší, když odjedu do Čech a uděláme vyšetření, případně začnu s léčbou.“

ČTĚTE TAKÉ:  Sigma vybírá kupce pro hřiště s umělkou. Kolik jí nabídli?

Nic vážného nenašli

Dobrou zprávou pro Hanáky je, že vyšetření žádné vážnější poranění neukázala.

„Sám jsem z toho mile překvapen, že tam nebylo nic nalezeno. Žádná větší ruptura. Je možné, že se tam nic moc neukázalo, protože jsme to vyšetření dělali celkem brzo, už druhý nebo třetí den po zranění. Ale snad se nic nezhorší, věřím doktorům, ti mi řekli, že tam žádná centimetrová ruptura nebo podobná prasklina svalu prostě není,“ doufá olomoucká jednička.

Začala tak hra o čas, Sigma totiž první březnovou sobotu zahájí jarní část Fortuna národní ligy na půdě Pardubic.

A kouč Jílek potřebuje vzhledem k těžkému boji o postup co nejsilnější kádr.

„Něco se samozřejmě urychlit nedá, ale všichni věříme, že to stihnu. Společně s našimi doktory, fyzioterapeuty a maséry pro to uděláme maximum. Pokud Pardubice stihnu, budu rád. Pokud to bude o týden později, tak by to taky nevadilo. Nechci nic uspěchat, chci chytat, až budu stoprocentní,“ uzavírá kapitán.

ČTĚTE TAKÉ: Páté rameno u Globusu nebude. Znamenalo by kolaps

Šance pro Reichla?

Možná se tak otevírá šance pro Michala Reichla, jenž v nedávném rozhovoru pro Deník přiznal, že potřebuje pravidelné zápasové vytížení. Trenér Jílek jej však nechtěl pustit na hostování, prý by to bylo riskantní.

„V naší situaci si nemůžeme dovolit, abychom šli do sezony jen s Buchtou. Co kdyby se mu něco stalo?“ nechal se slyšet.
Nyní to vypadá jako správné rozhodnutí.

VÍCE: Případ Reichl. Roky běží, starty nepřibývají…